bekijk

Start Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021

Voor het eerst in de geschiedenis vindt het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling plaats in Nederland. Van 3 t/m 18 december 2021 is de Elfstedenhal in Leeuwarden het toneel voor dit unieke sportevent, waar ook het Nederlands Heren Curlingteam zich zal proberen te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Schoonmaakbedrijf Asito is sinds 2015 hoofdsponsor van het nationaal curlingteam en presenting partner van het toernooi.

start olympisch kwalificatie toernooi curling 2021

Tijdens het OKT strijden negentien landen in drie categorieën om de laatste overgebleven startbewijzen voor de Winterspelen van Beijing. De curlers komen van over de hele wereld, van Japan en Nieuw-Zeeland tot Estland en Turkije. De Nederlandse mannen spelen zaterdag 11 december hun eerste wedstrijd om 14:00. In totaal zijn er in hun categorie drie Olympische tickets te verdelen onder negen teams. Voor het Nederlandse Curlingteam is het OKT een unieke mogelijkheid zich op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2022. Nooit eerder kwalificeerde een Nederlands team zich voor curling op de Winterspelen. Bekijk het hele speelschema hier.

Support de curlingmannen

Alle wedstrijden van het Nederlandse team zijn live te volgen op Ziggo Sport. De kanalen van Ziggo Sport Totaal zijn op 10, 11 en 12 december voor iedereen zichtbaar en van 10 december tot 3 januari voor alle Ziggo abonnees.

Speciaal voor de curlingmannen heeft Asito een videoboodschap opgenomen om ze veel succes te wensen.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op