bekijk
Medewerkers Asito op de fiets

Duurzaamheid & Asito

Samen zijn we verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Daarom werken we samen aan het verbeteren ervan.
Met concrete doelen zetten we stappen naar een duurzamer schoonmaakbedrijf.

Ongelijkheid & verspilling

We pakken duurzame thema’s op waar we het verschil mee maken. Op de korte én de lange termijn. Dat betekent keuzes maken. Niet alles tegelijk, maar wat we doen, doen we goed. De komende jaren richten we ons op het tegengaan van verspilling en ongelijkheid. Het doel: in 2030 werken we volledig circulair. En in 2030 zijn we nog steeds de koploper in onze branche op het gebied van inclusiviteit.

Mobiliteit en Asito

Goeddoen

We gebruiken elk jaar meer grondstoffen dan onze aarde kan produceren. Dat is niet langer houdbaar. Daarom draagt Asito haar steentje bij aan een betere wereld. We gaan verspilling actief tegen en beperken onze ecologische voetafdruk. We recyclen verpakkingsmateriaal en maken duurzame afspraken met leveranciers. Samen willen we het goed doen voor onze klanten, collega’s én de wereld waarin we leven.

Rapportage CO2-uitstoot 2022

Wat we doen, doen we goed. Naast de impact van onze reisbewegingen en het gebruik en verbruik van en op onze kantoren, brachten we ook de impact van onze materialen en middelen van 2022 in kaart.

Asito Rapportage CO2-uitstoot 2022

Cases

Bij Asito zijn we altijd in beweging. Met slimme en vernieuwende oplossingen in iedere branche blijven we continu ontwikkelen. Lees meer over onze cases.

Vloeronderhoud met het vloerenpaspoort

Vloeronderhoud optimaliseren met het vloerenpaspoort

Vloeronderhoud zorgt ervoor dat je vloeren langer goed en mooi blijven. Maar goed vloeronderhoud kan ingewikkeld zijn. Want wanneer is een vloer toe aan onderhoud? Welk middel gebruik je het beste? Is klein onderhoud voldoende, of is de vloer juist toe aan groot onderhoud? En wat gaat het kosten? Bij Asito bedachten we een oplossing om vloeronderhoud eenvoudig te maken. Met ons vloerenpaspoort heb je altijd grip op het onderhoud, de kosten en de kwaliteit van je vloeren.

icon
lees verder
Vakmanschap van Asito bij Grolsch

Vakmanschap van Asito draagt bij aan het meesterschap van Grolsch

Koninklijke Grolsch, een van de meest iconische bierbrouwerijen van Nederland, staat bekend om zijn kwaliteit en innovatie. Asito is er trots op om al meer dan 20 jaar de schoonmaakpartner zijn van dit mooie bedrijf. De schoonmaak van een industriële locatie als Grolsch vraagt om grote betrokkenheid: de continuïteit van het productieproces mag niet verstoord worden. Om de hoge standaarden die Grolsch hanteert te kunnen handhaven, is een schone én veilige werkplek essentieel. Een goede samenwerking tussen Grolsch en Asito is hierbij van groot belang. We spraken met Jeanette Teunis, objectleider Asito, Rick Assink, servicedesk coördinator Grolsch en Edith Achterberg, voorwerker Asito over het belang van een goede onderlinge samenwerking en de uitdagingen die ze hierbij tegenkomen.

icon
lees verder
Asito Handymen bij Fuji

De onmisbare schakel: Asito handymen bij Fuji

Binnen het segment Industrie doen veel van onze medewerkers bij klanten meer dan alleen schoonmaken. Bij grote industriële klanten combineren we onze schoonmaaktaken vaak met aanvullende taken. We noemen dat taakintegratie.

icon
lees verder
RVS coating

Innovatieve RVS-coating zorgt voor schone roestvrijstalen oppervlakken

Samen staan we sterk. Daarom werken we samen met onze klanten aan het innoveren van onze dienstverlening. In het afgelopen jaar werkten we met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) aan een innovatie in onze sector: het gebruik van een nieuwe RVS-coating om roestvrijstalen oppervlakken te beschermen.

icon
lees verder
Medewerker Asito maakt vloer schoon

Asito introduceert nieuw vloerconcept

Polymeervrij Vloeronderhoud. Een duurzaam alternatief voor de milieubelastende methode op basis van polymeren.

icon
lees verder

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op via onderstaand telefoonnummer. We komen graag in contact!