bekijk

Op tijd schone ziekenhuisbedden met de One Go app

Met de One Go app zorgt Asito ervoor dat de juiste bedden op het juiste moment worden schoongemaakt.

Medewerkers Asito maken ziekenhuisbed schoon

Een schoon ziekenhuisbed verkleint de kans op infecties en draagt bij aan een positieve verblijfservaring voor de patiënt. Met de eigen ontwikkelde OneGo app zorgt Asito ervoor dat de juiste bedden op het juiste moment worden schoongemaakt.

In veel ziekenhuizen wordt de schoonmaak van ziekenhuisbedden nog op een traditionele manier ingepland. Met een papieren lijst maakt de schoonmaker een eigen planning en route. Hoewel er ondertussen van alles kan veranderen in het ziekenhuis, staat deze planning vast. Zo kan het gebeuren dat een bed schoon wordt gemaakt dat pas over twee uur klaar hoeft te zijn. Terwijl er op de volgende afdeling een bed staat dat daardoor te laat schoon is. Met het gevolg dat patiënten soms onnodig moeten wachten.

Realtime inzicht

Bij het ZGT Almelo implementeren we de One Go app om de beddenschoonmaak te digitaliseren. De receptionist voegt de taken toe in de app. De app kent digitaal taken toe en geeft realtime inzicht. Zo is het voor iedereen duidelijk welk bed, op welke afdeling, wanneer schoon moet zijn. Dit zorgt voor korterelooptijden en een efficiëntere planning. De leidinggevenden van ZGT Almelo hebben hierdoor gemiddeld 40 uur per maand minder administratieve lasten. Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis implementeren we de One Go app. De eerste reacties zijn veelbelovend: ‘werkt makkelijk en snel’, ‘de kamers zijn veel schoner’ en‘ opvolg tijd is sneller’. De volgende stap is dat het algoritme op basis van de locatie van de schoonmaker bepaalt wat de meest logische volgende taak is.

Implementatie

Welk proces binnen jouw organisatie kan efficiënter? Dat is ons uitgangspunt met de One Go app. Dat kan het digitaliseren van de beddenschoonmaak zijn, maar ook een heel ander proces. Onze customer success manager neemt de implementatie van de app volledig uit handen. Ieder ziekenhuis is anders, dus in overleg zetten we samen stappen. Ben je benieuwd wat de One Go app voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via innovatie@asito.nl

Meer weten over One Go?

Neem contact op met Laura Goris, Innovatiemanager.

deel dit bericht op