bekijk

Vakmanschap van Asito draagt bij aan het meesterschap van Grolsch

Koninklijke Grolsch, een van de meest iconische bierbrouwerijen van Nederland, staat bekend om zijn kwaliteit en innovatie. Asito is er trots op om al meer dan 20 jaar de schoonmaakpartner zijn van dit mooie bedrijf. De schoonmaak van een industriële locatie als Grolsch vraagt om grote betrokkenheid: de continuïteit van het productieproces mag niet verstoord worden. Om de hoge standaarden die Grolsch hanteert te kunnen handhaven, is een schone én veilige werkplek essentieel. Een goede samenwerking tussen Grolsch en Asito is hierbij van groot belang. We spraken met Jeanette Teunis, objectleider Asito, Rick Assink, servicedesk coördinator Grolsch en Edith Achterberg, voorwerker Asito over het belang van een goede onderlinge samenwerking en de uitdagingen die ze hierbij tegenkomen.

Vakmanschap van Asito bij Grolsch

In de dynamische omgeving van een bierbrouwerij is continuïteit cruciaal

Asito begrijpt dit als geen ander en past haar werkzaamheden aan op het productieproces van Grolsch. “De productielocatie, kantoren, kleedruimtes en kantines vragen allemaal om een specifieke schoonmaakintensiteit en -methode. Daarnaast zijn veel handelingen nodig om het productieproces continu en veilig te laten draaien”, aldus Rick Assink.

De essentiële rol van de voorwerker

Bij Asito begrijpen we het belang van een efficiënte werkvloer. In de samenwerking tussen Grolsch en Asito speelt de voorwerker een essentiële rol. “Edith heeft de tijd en verantwoordelijkheid om planningen te maken, werk voor te bereiden en werkvergunningen af te stemmen. Jeanette Teunis, objectleider bij Asito vertelt: “Edith is onze voorwerker bij Grolsch, zij kent elke hoek van de locatie en weet precies hoe ze de taken moet integreren zonder de productie te verstoren. Onze schoonmakers nemen eigenaarschap en noteren calamiteiten, zoals lekkages, in een digitaal logboek. Dit systeem zorgt ervoor dat de juiste mensen snel worden ingeschakeld om problemen op te lossen.” Dankzij het nauwe contact tussen de medewerkers van Grolsch en de voorwerker van Asito kunnen beide partijen storingen direct verwerken in het logboek, of het nu gaat om kapotte urinoirs of vervanging van prullenbakken.  

Edith: "Mijn werk als voorwerker is uitdagend en elke dag weer anders. Het is erg fijn dat het contact tussen Grolsch en Asito medewerkers zo nauw is.”

Veiligheid voorop

“Veiligheid is voor ons de allerhoogste prioriteit. Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en getraind om te werken volgens de hoogste veiligheidseisen. Of het nu gaat om de dagelijkse schoonmaak of het ingrijpen bij calamiteiten, wij zorgen ervoor dat alles veilig en volgens protocol verloopt”, aldus Jeannette Teunis, objectleider bij Asito. Veilig werken in een industriële omgeving is cruciaal en net zo belangrijk is het gebruik van veilige schoonmaakproducten. Rick Assink: “Vanuit ons wordt er streng gehandhaafd op welke schoonmaakproducten Asito gebruikt. Binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn er strenge regels over welk schoonmaakproduct je kan gebruiken die niet schadelijk is voor de consumptie. Bij de introductie van een nieuw schoonmaakproduct wordt deze eerst onderzocht door het laboratorium in de fabriek. Na goedkeuring kan het product worden gebruikt door Asito.”

Veiligheid bij Grolsch

Van lange afstanden naar slimme oplossingen

De grote afstanden die de schoonmakers moeten lopen zijn een uitdaging op zich. “Samen kijken we ernaar hoe de schoonmakers efficiënter en veiliger kunnen werken. Dat hebben we gedaan door te kijken naar de afstanden die ze per dag moeten lopen. Kunnen we die vloeroppervlaktes bijvoorbeeld ook reinigen met een schoonmaakrobot zodat de medewerkers andere taken op zich kunnen nemen. Sinds 4 jaar maken we gebruik van schoonmaakrobots om de bezoekers brug over het productiegedeelte schoon te houden. Een ander voorbeeld is het vele afval dat onze schoonmakers ophalen op de verschillende locaties. Dit zorgde ervoor dat ze lange afstanden liepen met afval. De oplossing die we hier samen voor vonden was eenvoudig maar efficiënt: er werden meer afvalstations geïntroduceerd”, aldus Jeannette Teunis, objectleider Asito.

Opleiding en ontwikkeling voor topresultaten

Asito hecht veel waarde aan de voortdurende ontwikkeling van haar medewerkers. Zo hebben de medewerkers bij Grolsch bijvoorbeeld met succes de volgende cursussen afgerond: basisveiligheid VCA, Specialistische vloerreiniging en BVO. Ze blijven op deze manier op de hoogte van de nieuwste schoonmaaktechnieken en veiligheidseisen. Door onze langdurige samenwerking met Grolsch weten onze teams precies wat er nodig is. Ze werken als een verlengstuk van de facilitaire dienst, technische dienst en plantmanagement. Edith is als voorwerker niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak. Maar zij is ook contactpersoon bij calamiteiten, coördineert verhuizingen van kantoren en begeleidt externe partijen binnen de fabriek. Bijvoorbeeld bij het verhelpen van een lekkage of bij de reparatie van een toiletblok. Mooie voorbeelden van wat we binnen Asito taakintegratie noemen.

Een betrouwbaar partnerschap

De samenwerking tussen Asito en Grolsch laat zien hoe belangrijk geïntegreerde schoonmaak- en facilitaire diensten zijn. Wij zorgen ervoor dat de productie bij Grolsch altijd door kan gaan. Samen creëren we een schone, efficiënte en veilige werkomgeving. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de productie en de tevredenheid van alle medewerkers.

Het Grolsch-team

Op de foto: v.l.n.r.: Edith Achterberg, voorwerker Asito, Rick Assink, servicedesk coördinator Grolsch en  Jeanette Teunis, objectleider Asito.

Meer weten over onze schoonmaak binnen de sector industrie?

Neem contact op met Jasper Smid, Business Development Manager.

deel dit bericht op