bekijk

70 jaar Asito: klantmanager Remco blikt terug op de afgelopen 30 jaar

Asito bestaat 70 jaar! Dat vieren we samen met onze klanten. Van 7 tot en met 21 november bezochten we een aantal van hen om onze waardering uit te spreken door middel van persoonlijke complimenten. Zo bezochten we ook Radboud Universiteit Nijmegen. “Er is wederzijds begrip en respect tussen Radboud Universiteit Nijmegen en Asito. We staan niet tegenover elkaar, maar echt naast elkaar”, vertelt klantmanager Remco van Oijen.

glazenwasser radboud universiteit Nijmegen

Toen Remco vijftien was, deed hij vakantiewerk via Asito op de Radboud Universiteit Nijmegen. “Ik schrobde de vloer bij het Erasmus gebouw, van boven naar beneden. Een pittige, maar vooral leuke klus, want het gebouw telt zo’n twintig etages.” Toen Remco stopte met zijn studie, moest hij van zijn ouders de keuze maken: een andere studie starten of  werken. Hij koos ervoor om een tijdje bij Asito te werken. Dat werden uiteindelijk veertien jaren als glazenwasser. Daarna ontwikkelde Remco zich als voorman bij de glazenwassers, objectleider en uiteindelijk klantmanager Asito specialistische reiniging. In die rol is Remco verantwoordelijk voor de specialistische reiniging in het zuiden van Nederland. Dat betekent ook dat hij de glazenwassers op de Radboud Universiteit Nijmegen aanstuurt. “Het bijzondere is dat mijn collega’s Marcel en Jopie mij hebben opgeleid tot glazenwasser. Nu geef ik leiding aan hen. Zij zijn al zo’n 35 jaar in dienst bij Asito en hebben net als ik de hele ontwikkeling van de campus meegekregen.”

Dynamische omgeving

Na al die jaren krijgt Remco nog steeds een warm gevoel als hij op de universiteit is. “Werken op de Radboud Universiteit Nijmegen betekent werken in een dynamische omgeving. We werken op de kantoren, tussen professoren en hoogleraren. Maar we bevinden ons ook tussen de studenten. Die afwisseling maakt het heel erg leuk. En het is ook nog eens een inspirerende omgeving. Ik hoop hier nog heel veel jaren rond te kunnen lopen!”

Fijne samenwerking

De samenwerking tussen Radboud Universiteit Nijmegen en Asito verloopt erg goed. Als er iets is, zoeken de partijen samen naar een oplossing. Inmiddels werkt Remco al bijna 30 jaar bij Asito. “Ik voel me thuis bij Asito. Het is een familiebedrijf met hele leuke collega’s én hele leuke klanten.”

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op