bekijk

Asito en Gemeente Winterswijk sluiten nieuwe duurzame overeenkomst

Asito heeft per 1 oktober 2020 een vijfjarig contract gesloten met de gemeente Winterswijk voor het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing van 13 gemeentelijke locaties. Een contract dat de mogelijkheid biedt tot verlenging met driemaal één optiejaar. Door de overeenkomst in visie en cultuur van beide partijen is er sprake van een optimale match en wordt er gebouwd aan een duurzame samenwerking.

asito en gemeente winterswijk sluiten nieuwe duurzame overeenkomst

Contract 100% gegund op kwaliteit

Via een Europese aanbesteding zocht de gemeente Winterswijk een partij die met haar meedenkt en uitdaagt haar doelstellingen op een creatieve, flexibele en passende wijze te bereiken. Het contract is voor 100% gegund op kwaliteit, het beschikbare budget stond vooraf al vast. In de aanbesteding werd veel aandacht gevraagd voor de inzet en betrokkenheid van mensen die net dat extra zetje op de arbeidsmarkt nodig hebben. Dat dit onderwerp een groot aandeel heeft in de gunning van de overeenkomst, is behoorlijk uniek in de schoonmaakbranche. Asito heeft laten zien hier in hun aanpak en visie goede invulling aan te geven. Asito gaat de schoonmaak verzorgen bij onder meer het gemeentekantoor, raadhuis, brandweerkazerne en de verschillende sporthallen.

Uitvoering door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt

Zowel Asito als de gemeente Winterswijk zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te investeren in de mens en hen kansen te bieden in de maatschappij. John Verpoort, adviseur inclusiviteit van Asito, zet zich hiervoor dagelijks in. Zo krijgen operationele medewerkers veel vertrouwen in het uitvoeren van de werkzaamheden, met als doel succesvol uit te stromen.

Burgemeester Bengevoord:

"Wij zijn er trots op dat we met Asito een partner hebben gevonden waar we de mogelijkheden van deze doelgroep ten volle benutten.

Via Asito doen de medewerkers nu ook volop mee in het reguliere arbeidsproces. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie en is zich daarvan bewust. We roepen andere ondernemers op ook eens naar deze doelgroep te kijken, want iedereen moet kunnen meedoen in Winterswijk."

Duurzaamheid en belevingsgerichte schoonmaak

De gemeente Winterswijk wil samen met Asito komen tot een optimale belevingskwaliteit van de schoonmaak. Daarnaast heeft de gemeente Winterswijk de komende jaren grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Op beide onderdelen geeft Asito daar invulling aan in hun werkwijze. Fred Klaassen, vestigingsmanager Asito: "Wij werken met een uitvoeringsagenda als het gaat om duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het laten bouwen van tientallen nestkastjes. Deze worden geplaatst op plekken waar fietsers in de gemeente Winterswijk hinder ondervinden van de eikenprocessierups. Door het ophangen van de nestkastjes, die worden gebouwd door medewerkers van ROVA-Kompaan, worden de rupsen op een natuurlijke manier bestreden door de koolmees. Asito draagt op die manier bij aan een duurzame en natuurlijke oplossing voor de gemeente Winterswijk."

Om te komen tot een passende belevingsgerichte schoonmaak houdt Asito mini-interviews met bewoners en bezoekers van de panden waar zij de schoonmaak verzorgt. Klaassen: "Op deze manier kunnen we peilen wat de behoefte van de gebruikers is en daar sluiten we vervolgens onze dienstverlening op aan. We zorgen dat we de dingen doen die nodig zijn. Qua beleving doen we nog meer. Zo krijgen bijvoorbeeld de werkwagens van de operationeel medewerkers een metamorfose. Deze bekleden we met fraaie afbeeldingen en een aansprekende boodschap. Ze dragen zo bij aan een gastvrij onthaal op de verschillende locaties. Zo maken we op een kleurrijke manier verbinding met klant en maatschappij."

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op