bekijk

Asito en ZGT groeien met ZGT Cleancare dichter naar elkaar toe

Exact 12,5 jaar geleden bezegelden Asito en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) de succesvolle samenwerking met de start van ZGT Cleancare. Een uiterst waardevolle joint venture waarbij de goede samenwerking behouden is gebleven, het niveau van de dienstverlening is verhoogd en dagelijks waardevolle kennis en de nodige ervaring wordt uitgewisseld. 

asito en zgt groeien met zgt cleancare dichter naar elkaar toe

 V.l.n.r.: Tugba Dakin (Asito), Aynur Sardogan (ZGT Cleancare), Inge Beernink (ZGT)

Toen ze 26 jaar geleden naar Nederland kwam had schoonmaakkracht Aynur Sardogan geen moment durven dromen dat zij een van de vaste gezichten van ZGT Cleancare zou worden. Ze volgde een taalcursus, deed vrijwilligerswerk en kwam vervolgens via het uitzendbureau bij Asito terecht. Inmiddels werkt ze ruim twintig jaar voor Asito, de laatste 12,5 jaar voor ZGT Cleancare. "Ik moet er niet aan denken om ergens anders te werken. Ik woon om de hoek, voel me hier thuis."

"Wij hebben als schoonmaakkrachten de taak om naast de schoonmaak het gastvrijheidsgevoel en de klantvriendelijkheid te verbeteren."


Beleving

Samen met zo'n 200 collega's zorgt Aynur dagelijks voor de schoonmaak van de ziekenhuizen van ZGT in Almelo en Hengelo. Iets waar ze elke dag met trots over kan vertellen. Noem een willekeurige afdeling in het ziekenhuis en de kans is groot dat je Aynur zult treffen. "Het contact met het ziekenhuispersoneel, de patiënten en de bezoekers vind ik heel belangrijk. Wij hebben als schoonmaakkrachten de taak om naast de schoonmaak het gastvrijheidsgevoel en de klantvriendelijkheid te verbeteren. Schoonmaken is een beleving."

ZGT en Asito kennen een samenwerking van ruim 25 jaar. Dit leidde in 2008 tot ZGT Cleancare met als doel om het niveau van de dienstverlening te verhogen en optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars kennis en kunde. "We zoeken continu naar procesoptimalisaties waarbij de klanttevredenheid toeneemt en we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Deze joint venture biedt hierin veel mogelijkheden", vertelt Inge Beernink, Manager Service & Logistiek bij ZGT. 

Nieuwe kleding

De bijzondere samenwerking kent binnenkort een nieuw hoogtepunt met de realisatie van nieuwe werkkleding voor alle schoonmaakkrachten. De nieuwe kleding valt in lijn met het ziekenhuispersoneel en zorgt ervoor dat er geen onderscheid wordt gemaakt. Projectleidster Tugba Dakin: "Het voelt vertrouwd, we doen het samen. Er is een duidelijke overlegstructuur, onze schoonmaakkrachten hebben het gevoel dat ze onderdeel zijn van ZGT en dat uit zich in het wederzijdse respect. Op naar het volgende jubileum!"

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op