bekijk

Asito hoofdsponsor van het olympisch kwalificatie toernooi curling 2021

Voor het eerst in de geschiedenis vindt komende winter het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling plaats in Nederland. Van 3 t/m 18 december 2021 is de Elfstedenhal in Leeuwarden het toneel voor dit unieke sportevent, waar ook het Nederlands Heren Curlingteam zich zal proberen te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Schoonmaakbedrijf Asito is sinds 2015 hoofdsponsor van het nationaal curlingteam en verbindt zich nu als hoofdsponsor aan het OKT.

asito hoofdsponsor van het olympisch kwalificatie toernooi curling 2021

Voor het curlingteam is het OKT een unieke mogelijkheid zich op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2022. Bob Mols, algemeen directeur van Asito: “We vinden het geweldig dat dit belangrijke internationale toernooi plaatsvindt in een land waar de curlingsport een opmars maakt, maar waar tegelijkertijd nog een wereld te winnen valt. Curling is een nog relatief onbekende en ondergewaardeerde sport in Nederland. Net als schoonmaken écht een vak is, is curling échte topsport. Bij Asito proberen we beide een groter podium en de nodige waardering te geven. Daarbij vinden we het mooi om de curlingsport een plek in het hart van ons te geven en meer mensen het plezier hiervan te laten ervaren. Veel van onze collega’s en klanten hebben zelf al ervaren hóe leuk en uitdagend deze sport is.”

Kwalificatie voor Beijing 2022

Tijdens het OKT in Leeuwarden zijn er drie tickets te verdienen voor deelname aan de Olympische Winterspelen. Ook dat zou een primeur zijn. Nooit eerder kwalificeerde een Nederlands team zich voor curling op de Winterspelen.

“We staan te springen om met Asito het OKT tot een succes te maken met als resultaat een ticket naar Beijing in 2022. ‘Onze jongens’ kunnen alle support gebruiken en wij dragen daar graag ons steentje aan bij”, aldus Bob Mols.

Lees meer over het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling op de website van de Nederlanse Curling Bond.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op