bekijk

Asito opent eigen Corona Testservice

Sinds vorige week kunnen alle 10.000 medewerkers van Asito zich gratis en snel laten testen op het coronavirus. Met de Corona Testservice weten medewerkers binnen twee uur of ze corona hebben of hebben gehad.

asito opent eigen corona testservice

"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staat voorop. We zijn heel blij met deze mogelijkheid om de overlast van corona zoveel mogelijk te beperken", aldus Joost Brinkhuis, manager Kwaliteit & Personeelsontwikkeling bij Asito.

14 testlocaties
De medewerkers van Asito kunnen zich laten testen op een van de 14 testlocaties. Dit zijn grotendeels Asito vestigingen, verspreid door het hele land. "Medewerkers met klachten kunnen binnen een of twee werkdagen terecht. De test bestaat uit een klein bloedprikje in de vinger en met een wattenstaafje wordt er neusslijm afgenomen. Hiermee kunnen we achterhalen of iemand corona heeft of heeft gehad," legt Joost Brinkhuis uit. "Binnen twee uur ontvangt de medewerker de uitslag."  

Door onze eigen testservice kunnen we sneller veiligheid en continuïteit bieden

impact corona beperken
Joost Brinkhuis: "We willen de impact van corona voor onze organisatie en klanten zoveel mogelijk beperken. Door onze eigen testservice kunnen we sneller veiligheid en continuïteit bieden. We weten gauw of iemand weer aan de slag kan. Maar het is niet alleen prettig voor onze medewerkers en klanten dat ze gauw weten waar ze aan toe zijn. Met de Corona Testservice van Asito ontlasten we de zorg en dragen we bij aan het terugdringen van het virus."

De Corona Testservice is een initiatief van de ADG dienstengroep. Alle medewerkers van de ADG dienstengroep kunnen gebruik maken van de Corona Testservice. 

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op