bekijk

GIVO winnaar Asito Sociale-Innovatieprijs tijdens Duurzame Dinsdag

Dinsdagmiddag zijn in de Tweede Kamer in Den Haag de Duurzame Dinsdagprijzen uitgereikt. Daarbij is de Asito Sociale-Innovatieprijs naar de app GIVO gegaan. GIVO maakt het mogelijk dat mensen onderling zaken kunnen ruilen zonder euro of andere munten. Dat doen zij door gebruik te maken van de nieuwste technologie.

givo winnaar asito sociale innovatieprijs tijdens duurzame dinsdag

V.l.n.r.: Stientje van Veldhoven, Dr. Kampfraath, Jan Jonker, Leonore Nieuwmeijer.

De partners achter de app, Jan Jonker, Dr Kampfraath en Michiel Heij, kregen de prijs uit handen van Leonore Nieuwmeijer, specialist inclusiviteit bij Asito. Michiel Heij: "We zijn blij met de erkenning van Asito van het belang van sociale waarde in een economie waar iedereen aan mag deelnemen. Socialtec is hier sinds april bij betrokken en deze prijs is dan ook heel belangrijk om onszelf zichtbaar te maken als initiatief."

GIVO

GIVO is een app waarmee mensen elkaar direct kunnen betalen met tijd, energie, afval of mobiliteit zonder het eerst om te zetten in geld. De app leidt tot inclusie, duurzaamheid en een nieuwe op elkaar betrokken economie. Michiel Heij:

"GIVO kent de verleiding van datingapp Tinder. Door te browsen in je directe omgeving en lokaliteit voorop te stellen worden mensen in contact gebracht met hun buurt. Talenten worden naar boven gehaald en uitwisselbaar gemaakt."


Maatschappelijke waarde

Volgens Leonore Nieuwmeijer wordt de samenleving te kapitalistisch. "GIVO laat zien dat het draait om maatschappelijke waarde, maatschappelijke betrokkenheid. Niet alles hoeft een geldelijke waarde te hebben. Met GIVO wordt een waarde gegeven aan het talent van iemand. Hier is steeds vaker behoefte aan, ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit een groot succes wordt."

Duurzame Dinsdag

Op Duurzame Dinsdag ontvangt de staatssecretaris elk jaar inspirerende ideeën uit de samenleving op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar steeg de teller ruim boven de 500 ideeën uit. De beste ideeën krijgen een prijs om hun initiatief verder uit te werken. De prijzen worden door partners van Duurzame Dinsdag uitgereikt in de categorieën energie, natuur, voedsel en sociale-innovatie.  

Traditiegetrouw worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. De ruim 500 initiatieven van dit jaar werden door Maurits Groen overhandigd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op