bekijk

Gratis mbo-opleiding voor schoonmaakkrachten

Medewerkers van Asito in Limburg krijgen de mogelijkheid om gratis een mbo-opleiding te volgen. Samen met het Arcus College is hiervoor een speciale mbo-niveau 2 opleiding tot facilitair medewerker ontwikkeld. Schoonmaakkrachten worden opgeleid om ook taken in catering, logistiek of receptiewerkzaamheden te kunnen verrichten. De eerste twaalf schoonmaakkrachten zijn begonnen aan deze 1-jarige opleiding.

gratis mbo opleiding voor schoonmaakkrachten

Opleiding als ideale oplossing

Door schoonmaakkrachten breder op te leiden, werken zij aan hun eigen inzetbaarheid. Wouter Thommassen, Personeelsmanager Asito Zuid: "Door deze opleiding te doen, investeren onze medewerkers in zichzelf. Door zich breder te scholen kunnen ze bij onze klanten meerdere taken uitvoeren. Maar ook kan op deze manier de schoonmaakbranche een opstap zijn naar een compleet nieuwe carriëre."Ingrid Stotijn-Claessen, accountmanager Arcus bedrijfsopleidingen: "We zijn heel erg blij met Asito. Zij zijn voor ons een nieuwe klant binnen de schoonmaak. Ze waren op zoek naar een partij, die hun medewerkers kon gaan opleiden en kiezen daarbij voor ons. Het is mooi om te zien dat deze werkgever investeert in haar medewerkers en zo in hun eigen toekomst om ze te boeien en binden. We gaan samen met de medewerkers van Asito een maatwerktraject in, waarin ze een mbo opleiding niveau 2 gaan volgen. We hopen dat we naar de toekomst meer van dergelijke mooie trajecten met partners uit de schoonmaakbranche aan kunnen gaan."

Moise Jimenez, schoonmaakkracht bij Asito en deelnemer aan de opleiding: "Voor mij is dit een mooie gelegenheid om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van facilitaire dienstverlening. Facilitaire dienstverlening vind ik een boeiend vak, omdat het zoveel meer is dan alleen schoonmaken en door die reden zou ik me graag hierin verder willen verdiepen, zodat ik leidinggevende en klanten beter van dienst kan zijn. Terug naar school gaan wilde ik al heel lang, maar door economische omstandigheden kon ik het me niet permitteren. Dat Asito samen met het Arcus college deze opleiding aanbiedt en dat ik deel daaraan mag nemen is de ideale oplossing voor mijn situatie. Als je mij zou vragen hoe ik deze mooie kans noem, zou ik zeggen, dat deze kans als een blikje cola in de woestijn komt."

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op