bekijk

Het Nationaal Integratie Diner gaat verder onder de naam Samen eten & Asito

Na twee jaar afwezigheid kan in 2022 het Nationaal Integratie Diner (NID) eindelijk weer plaatsvinden. Maar wel in een ander jasje, passend bij onze nieuwe positionering van Asito. Het NID gaat verder onder de nieuwe naam: ‘Samen eten & Asito’. Het aanmelden voor het event gaat vanaf vandaag van start via www.asito.nl/sameneten

samen eten

Sinds 2011 is Samen eten & Asito, voorheen het NID, een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito. Bob Mols, algemeen directeur Asito: “De afgelopen jaren is het NID uitgegroeid tot een landelijk evenement waarbij we duizenden mensen met elkaar verbinden door samen te eten. Ook onder de nieuwe naam blijft het de basis van dit evenement. Het samen eten sluit volledig aan op het nieuwe verhaal van Asito en de essentie van onze cultuur, het samen doen. Om te zorgen dat de gedachte van het NID en de nieuwe positionering elkaar versterken hebben we gekozen voor een nieuwe naam: Samen eten & Asito.”  

Iedereen mag meedoen

In de week van 12 tot en met 16 september proeven we de verschillende culturen door met en voor elkaar te koken en samen te eten. Samen eten & Asito vindt dus niet plaats op één dag, maar gedurende één week. Collega’s, klanten, relaties en organisaties: iedereen die mee wil doen, kan meedoen. Asito doet de oproep om een moment te plannen in deze week en mensen samen te brengen door middel van eten. Een gezamenlijk ontbijt, lunch of diner. Op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Tijdens Samen eten & Asito kan er op alle manieren samen gegeten worden. Mols: “Bij Asito werken we met meer dan 100 verschillende nationaliteiten en stimuleren we juist ongelijkheid. Wij omarmen dat niemand gelijk is en daarom iedereen ertoe doet. Juist de ongelijkheid en de verschillen tussen de mensen maken ons beter en geven plezier. Tijdens Samen eten & Asito willen we niet alleen samen eten, maar ook elkaar ontmoeten, de verschillende culturen samenbrengen en elkaar beter leren kennen. Het evenement Samen eten & Asito sluit naadloos aan op de essentie van onze cultuur. Ik wil daarom iedereen graag uitnodigen om in de week van 12 tot 16 september samen te gaan eten en elkaars cultuur te proeven.”

Aanmelden

Organisaties die samen willen eten kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor Samen eten & Asito op www.asito.nl/sameneten. Deelnemen aan Samen eten & Asito betekent dat de organisatie hiervan in eigen handen ligt. Asito voorziet de deelnemers na aanmelding wél in middelen, meer informatie en tips voor het organiseren van het event.

We zien je graag bij Samen eten & Asito!

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op