bekijk

Interview Nationale-Nederlanden: “Laat zien en voelen dat schoonmaak een expertise is”

Facto vroeg Denise Heijers, facility expert services bij Nationale-Nederlanden, hoe zij tegen schoonmaak aankijkt en wat ze belangrijk vindt in de samenwerking met een schoonmaakbedrijf.

Asito is de expert

Nationale-Nederlanden heeft een multiservice-contract gesloten met Heyday die de schoonmaak uitbesteedt aan Asito. “Om onze doelen te bereiken is samenwerking met onze ketenpartners essentieel. Daarom zitten we met onze service-dienstverleners in een circulaire coalitie, waarbij we samen met de partners per locatie kijken hoe we stappen kunnen zetten naar een CO2-neutrale dienstverlening. Partners mogen bij ons pilots draaien, we werken aan gezamenlijke doelen en leren van elkaar. Asito heeft daar ook een actieve rol in. Ze werken en denken proactief mee om CO2-neutraal en afvalvrij te worden.”

“Asito is de expert”

Samenwerking van de ketenpartners kan alleen maar als de basis, de schoonmaak, op orde is, stelt Heijers. “De schoonmaak is letterlijk en figuurlijk een hygiënefactor. Die moet gewoonweg op orde zijn en in die discipline is Asito de expert. Als dat niet op orde is, kun je ook geen verdere stappen zetten en heb je een ander gesprek met elkaar. Maar nu wordt er gekeken naar schoonmaakmiddelen, schoonmaakapparatuur en schoonmaakmaterialen. Hoe kunnen we deze zo duurzaam mogelijk maken?

Circulaire schoonmaakhandschoen

“We dagen leveranciers uit om hun innovaties bij ons te komen proberen. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Het schoonmaakbedrijf heeft een omgeving om in een pilot iets uit te proberen. Wij gaan met de tijd mee met de nieuwste innovaties die tegelijkertijd bijdragen aan onze eigen ambities. Ik vind het bijvoorbeeld mooi dat Asito samen met een ander schoonmaakbedrijf op zoek is gegaan naar circulair vervaardigde schoonmaakhandschoenen. Op deze manier maak je samen een enorme impact en inspireer je andere partijen om ook mee te doen. Eerstvolgende stap is het organiseren van een pilot op onze locatie om de handschoenen goed te testen, onze cateringpartners zullen hier dan ook aan mee doen. Zo help en versterk je elkaar. Ook het gebruik van circulaire handzeep is in samenwerking met CWS en Asito als een van de eerste opdrachtgevers als pilot gestart en uiteindelijk uitgerold over al onze locaties. Dat is nu een standaardproduct in hun assortiment.”

Meer dan schoonmaak alleen

“Het is niet overdreven als ik zeg dat schoonmakers in hun vak kunnen bijdragen aan de doelstellingen van Nationale-Nederlanden. Dat kan op vlakken zoals duurzaamheid en medewerkerstevredenheid nog het allerbeste. Kijk waar je elkaar als facilitaire dienstverleners kunt versterken. Het is geen geven en nemen, maar samen optrekken. Ook - of misschien wel juist - als er iets aan de hand is.”

Het volledige interview met Denise Heijers en Gosse Boomsma lees je op Facto.nl.

Meer weten over deze samenwerking met Nationale Nederlanden?

Neem contact op met Elles van den Berg, Business Development Manager.

deel dit bericht op