bekijk

Asito introduceert nieuwe circulaire werkwagens

Bij Asito zijn we altijd in beweging. Met slimme en vernieuwende oplossingen in de schoonmaakbranche blijven we continu ontwikkelen. Onlangs zetten we weer een belangrijke stap met het vernieuwen van onze werkwagens. Een initiatief dat voortkwam uit de nauwe samenwerking tussen onze verschillende afdelingen én onze leverancier.

Nieuwe circulaire werkwagen

Totstandkoming

Het ontwikkelen van de nieuwe circulaire werkwagen begon bij onze operationele collega’s. Zij vertaalden hun behoeften naar de vereisten voor de nieuwe werkwagen. Deze vereisten werden vervolgens gedeeld met onze leverancier, die actief meedacht en op zoek ging naar een geschikte oplossing. Het resultaat: een efficiënte, duurzame en functionele werkwagen.

Kenmerken en certificering

Wat deze werkwagen bijzonder maakt, is dat de materialen volledig recyclebaar zijn en dat 89% van deze materialen van gerecycled plastic is gemaakt. De productie voldoet aan de ISO 14001-norm en heeft het Ecovadis Silver-certificaat ontvangen voor een duurzame toeleveringsketen. Ook hebben de werkwagens het Plastic Second Life-certificaat van het IPPR (Institute for Promotion of Recycled Plastics). Daarmee waarborgen we de herkomst van grondstoffen en het percentage gerecycled plastic. Tot slot hebben de werkwagens het milieukenmerk EU-Ecolabel vanwege de sterkte, stabiliteit en lange levensduur.

De werkwagen is bovendien zo ontworpen dat deze makkelijk te demonteren is. Er worden geen schroeven gebruikt, waardoor de recyclebaarheid optimaal is.

Gebruikerservaring

Medewerkers die nu al met deze werkwagen werken zijn enthousiast en tevreden. De werkwagen behoudt de vertrouwde kenmerken van het vorige model, maar biedt meer ruimte en de mogelijkheid tot aanpassingen. De soepele rijervaring, het lichte gewicht, de voetbediening voor het afvalgedeelte (bij gebruik in combinatie met een afvalkar) en de verstelbare duwbeugel maken de werkwagen heel makkelijk te gebruiken.

Terugdringen van grondstoffen

De overstap naar deze circulaire werkwagen sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsmissie van Asito, waarin wij ons inzetten om ons grondstofverbruik terug te dringen. Om in 2030 volledig circulair te werken, bundelen wij onze krachten. Zodat we het goed doen voor onze klanten, collega’s én de wereld waarin we leven.

Meer weten over de nieuwe circulaire werkwagens?

Neem contact op met Bram, Innovatiemanager

deel dit bericht op