bekijk

Nieuwe naamgeving Heracles stadion: Asito stadion

Na vijf jaar samenwerken maken schoonmaakbedrijf Asito en Heracles Almelo samen de balans op. Op de helft van het sponsorcontract willen de schoonmaakdienstverlener en de voetbalclub het sponsorschap van Asito verder optimaliseren. Dat begint met een nieuwe naam die vanaf 1 juli 2024 op het stadion van de Almelose voetbalclub te zien is: Asito stadion. De naam vervangt het oude ‘Erve Asito’.

Heracles stadion wordt Asito stadion

Met seizoen 2024-2025 voor de deur keken Heracles Almelo en Asito terug naar de afgelopen vijf jaar. Ook blikten de partijen vooruit naar de tweede helft van de samenwerking. Eén van de aspecten waarin de samenwerking nog beter kan worden uitgedragen, is de naamgeving van het stadion. Daarom besloten Asito en Heracles Almelo samen de naam van het stadion te wijzigen.

Gezamenlijk besluit

Cindy Winkel, directeur commercie van Asito: “Bij Asito is ons motto ‘samen & schoon’. We geloven namelijk dat we samen met anderen het verschil maken voor een betere leefomgeving. Daarom zijn wij er ook van overtuigd dat de beslissing om de naamswijziging door te voeren positief bijdraagt aan de tweede helft van de samenwerking met Heracles.”

Niet alleen Asito, maar ook Heracles Almelo is bij de nieuwe naamgeving betrokken. Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo: “Wij zijn erg blij met de nieuwe naamgeving van het stadion en de samenwerking hierin met Asito. De komende vijf jaar spelen wij als club met trots in het Asito Stadion.”

Heracles Almelo en Asito heten supporters vanaf seizoen 2024-2025 van harte welkom in het Asito Stadion.

Over Asito en Heracles Almelo

Asito is een van de topspelers van Nederland in de facilitaire dienstverlening. Het landelijke schoonmaakbedrijf heeft meer dan 10.000 medewerkers en verschillende locaties. Asito werkt elke dag aan een betere leefomgeving op diverse plekken. Van ziekenhuizen tot het openbaar vervoer en van bedrijfspanden tot klaslokalen.

Voetbalclub Heracles Almelo werd in 1903 opgericht en is daarmee één van de oudste voetbalclubs in Nederland. Asito en Heracles Almelo zijn aan elkaar verbonden door passie voor voetbal, de club en de regio. Samen willen Asito en Heracles Almelo de club laten uitgroeien tot een plek van verbinding waar maatschappelijke initiatieven ontstaan en zetten zij zich samen in voor projecten rondom educatie, gezondheid en welzijn.

Noot voor de redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sander Haas, woordvoerder vanuit Asito, via +31 634376843.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op