bekijk

Asito komende 10 jaar naamgever stadion en hoofdsponsor Heracles Almelo

Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met elkaar door. De schoonmaakorganisatie wordt per 1 juli aanstaande voor tien jaar naamgever van het stadion van de club en verlengt tegelijkertijd het huidige hoofdsponsorschap voor de duur van die periode. Heracles Almelo en Asito zijn aan elkaar verbonden door passie voor voetbal, de club en de regio. Op 1 juli wordt de nieuwe naam van het stadion bekend gemaakt.

asito komende 10 jaar naamgever stadion en hoofdsponsor heracles almelo

Dat hoofdsponsor en club een contract tekenen voor de duur van tien seizoenen is uniek in Nederland en zeldzaam in de wereld. Met de langdurige samenwerking hebben Asito en Heracles Almelo de ambitie om de club, en in het bijzonder het stadion, te laten uitgroeien tot een centrale plek in de regio waar maatschappelijke initiatieven ontstaan en tot wasdom komen. De toekomstige stadionnaam zal recht doen aan die speciale plek, de regio en de bijzondere samenwerking tussen sponsor en club.

Erfgoed club en regio centraal

Asito en Heracles Almelo dragen het erfgoed van club en regio een warm hart toe. De komende jaren laten ze dat zien in maatschappelijke projecten. Rondom de thema's educatie, gezondheid en welzijn zullen beide partijen zelf initiatieven ontplooien en anderen inspireren mee te doen.   

Club en sponsor zetten zich nu al in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, onder andere in samenwerking met de Penitentiaire Inrichting in Almelo en zorgaanbieder Aveleijn. Ook is het project Chief Cleaning Officer opgezet om het schoonmaakvak en de mensen die dit vak uitoefenen zichtbaar te maken. Sinds jaren wordt ook het Nationaal Integratiediner in het stadion georganiseerd, gericht op het in contact brengen van mensen van verschillende achtergronden en afkomst.

Remko Stolk, commercieel directeur van Asito:

"Asito vindt het belangrijk om maatschappelijke impact te maken en grijpt deze unieke samenwerking aan om dit op nog meer vlakken te kunnen doen. We doen samen al veel mooie maatschappelijke projecten. In de komende jaren bouwen we deze positie verder uit."

Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo: "Uit deze uitzonderlijke samenwerking spreekt enorm veel wederzijds vertrouwen. Het stelt de club in staat om de sportieve ambities te blijven nastreven. Heracles Almelo is een stabiele Eredivisieclub die met attractief voetbal wil spelen om plek acht tot twaalf op de ranglijst en regelmatig wil strijden voor het behalen van Europees voetbal. Ontwikkeling op alle aspecten binnen de club is daarbij altijd het uitgangspunt."

deel dit bericht op