GIVO winnaar Asito Sociale-Innovatieprijs tijdens Duurzame Dinsdag

Dinsdagmiddag zijn in de Tweede Kamer in Den Haag de Duurzame Dinsdagprijzen uitgereikt. Daarbij is de Asito Sociale-Innovatieprijs naar de app GIVO gegaan. GIVO maakt het mogelijk dat mensen onderling zaken kunnen ruilen zonder euro of andere munten. Dat doen zij door gebruik te maken van de nieuwste technologie.

De partners achter de app, Jan Jonker, Dré Kampfraath en Michiel Heij, kregen de prijs uit handen van Leonore Nieuwmeijer, specialist inclusiviteit bij Asito. Michiel Heij: "We zijn blij met de erkenning van Asito van het belang van sociale waarde in een economie waar iedereen aan mag deelnemen. Socialtec is hier sinds april bij betrokken en deze prijs is dan ook heel belangrijk om onszelf zichtbaar te maken als initiatief."

V.l.n.r.: Stientje van Veldhoven, Dré Kampfraath, Jan Jonker, Leonore Nieuwmeijer.

GIVO
GIVO is een app waarmee mensen elkaar direct kunnen betalen met tijd, energie, afval of mobiliteit zonder het eerst om te zetten in geld. De app leidt tot inclusie, duurzaamheid en een nieuwe op elkaar betrokken economie. Michiel Heij: “GIVO kent de verleiding van datingapp Tinder. Door te browsen in je directe omgeving en lokaliteit voorop te stellen worden mensen in contact gebracht met hun buurt. Talenten worden naar boven gehaald en uitwisselbaar gemaakt.”


Maatschappelijke waarde
Volgens Leonore Nieuwmeijer wordt de samenleving te kapitalistisch. “GIVO laat zien dat het draait om maatschappelijke waarde, maatschappelijke betrokkenheid. Niet alles hoeft een geldelijke waarde te hebben. Met GIVO wordt een waarde gegeven aan het talent van iemand. Hier is steeds vaker behoefte aan, ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit een groot succes wordt.”

   Alle winnaars op een rij, met in het midden staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Duurzame Dinsdag
Op Duurzame Dinsdag ontvangt de staatssecretaris elk jaar inspirerende ideeën uit de samenleving op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar steeg de teller ruim boven de 500 ideeën uit. De beste ideeën krijgen een prijs om hun initiatief verder uit te werken. De prijzen worden door partners van Duurzame Dinsdag uitgereikt in de categorieën energie, natuur, voedsel en sociale-innovatie.  
Traditiegetrouw worden alle duurzame ideeën op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. De ruim 500 initiatieven van dit jaar werden door Maurits Groen overhandigd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Givo%20asito%20sociale innovatieprijs
Givo winnaar Sociale-Innovatieprijs

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito