Start Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021

Voor het eerst in de geschiedenis vindt het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling plaats in Nederland. Van 3 t/m 18 december 2021 is de Elfstedenhal in Leeuwarden het toneel voor dit unieke sportevent, waar ook het Nederlands Heren Curlingteam zich zal proberen te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. Schoonmaakbedrijf Asito is sinds 2015 hoofdsponsor van het nationaal curlingteam en presenting partner van het toernooi.

Tijdens het OKT strijden negentien landen in drie categorieën om de laatste overgebleven startbewijzen voor de Winterspelen van Beijing. De curlers komen van over de hele wereld, van Japan en Nieuw-Zeeland tot Estland en Turkije. De Nederlandse mannen spelen zaterdag 11 december hun eerste wedstrijd om 14:00. In totaal zijn er in hun categorie drie Olympische tickets te verdelen onder negen teams. Voor het Nederlandse Curlingteam is het OKT een unieke mogelijkheid zich op eigen bodem te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2022. Nooit eerder kwalificeerde een Nederlands team zich voor curling op de Winterspelen. Bekijk het hele speelschema hier.

Alle wedstrijden van het Nederlandse team zijn live te volgen op Ziggo Sport. De kanalen van Ziggo Sport Totaal zijn op 10, 11 en 12 december voor iedereen zichtbaar en van 10 december tot 3 januari voor alle Ziggo abonnees.

Speciaal voor de curlingmannen heeft Asito een videoboodschap opgenomen om ze veel succes te wensen. 


Olympisch%20kwalificatie%20toernooi%20curling
Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito