VCA**-certificaat voor Asito

Meer inzicht in veilig werken
Veilig werken in risicovolle omgevingen is wat Asito vanzelfsprekend doet. Onlangs behaalde Asito het VCA**-certificaat specifiek voor opdrachtgevers die VCA vereisen voor reinigingswerkzaamheden en aanverwante dienstverlening. Zo sluit Asito nog beter aan bij opdrachtgevers met werkzaamheden in risicovolle omgevingen. Ook weten zij zeker dat het veiligheidsbewustzijn bij schoonmaakkrachten hoog is.

 “Het VCA **-certificaat onderscheidt zich van het VCA*-certificaat doordat het zich richt op de gehele VGM-structuur (beleid, verbetermanagement en organisatie). Een voorbeeld hiervan zijn de trendanalyses die gemaakt worden van werkplekinspecties om zo gestructureerd tot verbetering te komen”, legt Erika Boonstra, veiligheidskundige bij Asito, uit. “We borgen dat onze medewerkers snappen hoe zij veilig moeten en kunnen werken. De trendanalyses geven nog beter inzicht in wat er goed gaat en wat er beter moet. In de maandelijkse toolboxmeeting bespreken wij dit met hen. Zij passen de kennis meteen toe, specifiek gericht op de risicovolle taken. Aanvullend volgen medewerkers opleidingen voor specialistische vaardigheden als bijvoorbeeld  werken met de hoogwerker en de opleiding mangatwacht”.

Asito zet hiermee een stap extra in veilig werken bij opdrachtgevers met een hoog risicoprofiel. 

Segmentfoto%27s%20industrie%20%2854%29
Meer inzicht in veilig werken

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito