bekijk

Universiteit Utrecht gaat coronavirus te lijf met Asito Element

Nu hygiëne een steeds belangrijkere rol inneemt in de nieuwe 1,5 meter samenleving, probeert ook de Universiteit Utrecht haar gebouwgebruikers optimaal te beschermen.

universiteit utrecht gaat coronavirus te lijf met asito element

De universiteit zet in de strijd tegen het coronavirus vol in op Asito Element en stelt het product ter beschikking voor al haar studenten, medewerkers en bezoekers. Een flinke stap. "We willen veilige gebouwen voor onze studenten en medewerkers", vertelt contract- en leveranciersmanager Rob van Gerven.

De universiteit nam bij Asito 5.000 sprayflacons af, welke beschikbaar worden gesteld voor alle gebouwgebruikers. Het zorgt ervoor dat studenten en onderwijspersoneel altijd de juiste hygiëne binnen handbereik hebben. "We waren op zoek naar een middel om buiten de schoonmaak zelfstandig de tafels en contactpunten mee te reinigen", aldus Van Gerven, die Asito Element liet onderzoeken door een groep interne hygiënisch deskundigen.

"Element is een duurzaam reinigingsmiddel en volstaat voor goede reiniging en desinfectie, belangrijke uitgangspunten. Het werd al gebruikt door Asito en nu gaan wij het ook inzetten. Naast dat het een duurzaam product is, is het niet schaars en doordat we één middel aanhouden blijven de kosten laag."   


Cruciaal

Van Gerven benadrukt dat hygiëne en een goede schoonmaak een steeds belangrijkere rol hebben ingenomen binnen de universiteit sinds de uitbraak van het coronavirus. "Ik merk dat de schoonmaak onder studenten en onderwijspersoneel vaker ter sprake komt. We krijgen vragen op welke manier wij bezig zijn met hygiëne. Schoonmaak speelt daar een belangrijke rol in, het is dichterbij het primaire proces gekomen. Als er in deze tijd niet wordt schoongemaakt, kunnen er ook geen fysieke lessen worden gevolgd en gegeven. De toegevoegde waarde wordt zichtbaarder." De flacons kunnen bij binnenkomst van de faculteiten worden meegenomen om gedurende de dag flex- of vergaderplekken voor gebruik te reinigen. Schoonmaakmedewerkers van Asito verzorgen de bijvulling.

Ondanks dat de stroom studenten nog op gang moet komen, worden de flacons al veelvuldig gebruikt, merken ook de schoonmaakkrachten en objectleidster Malika Afkir van Asito. "De universiteit zit op dit moment op een bezettingsgraad van 5%. Dit gaat op 1 september naar 25% tot 30%. Op deze manier zijn we optimaal voorbereid. We geven alle gebouwgebruikers hiermee een gevoel van hygiëne en veiligheid."

Erkenning

Asito Element is een door Asito ontwikkeld milieuvriendelijk schoonmaakproduct op basis van waterstofperoxide en perazijnzuur. Bij gebruik valt het middel uiteen in water, zuurstof en azijn. Naast dat het betere schoonmaakresultaten oplevert, is Asito Element beter voor de gezondheid van de schoonmaakkrachten en vervangt het verschillende schoonmaakmiddelen. Projectleider Olha Parag van Asito is dan ook blij met de erkenning: "We zeggen niet alleen dat we duurzaam bezig zijn, we doen het ook. Asito Element zorgt voor goede desinfectie, zoals bewezen in het lab. Dat de universiteit het product voor iedereen ter beschikking stelt is een mooie erkenning voor Asito en een volgende stap in onze nauwe samenwerking."

Benieuwd welke rol Asito Element kan spelen binnen uw organisatie? Vraag naar de mogelijkheden bij uw vaste Asito contactpersoon. 

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op