bekijk

Asito introduceert nieuw vloerconcept

Polymeervrij Vloeronderhoud. Een duurzaam alternatief voor de milieubelastende methode op basis van polymeren.

Medewerker Asito maakt vloer schoon

Polymeervrij vloeronderhoud

Asito introduceert een nieuw vloerconcept. Hét duurzame alternatief voor de milieubelastende methode op basis van polymeren. Hierdoor is strippen, polymeren, jaarlijks sprayen en opwrijven van de vloer verleden tijd.

Waarom zou je niet meer polymeren?

Het onderhoud met polymeren bestaat uit het jaarlijks strippen, sprayen, blokken en mogelijk top- of recoaten van de vloer. Dit is een erg bewerkelijke klus waarbij veel water en chemie wordt verbruikt. Het zorgt voor milieuvervuiling en is dus geen duurzame oplossing. Daarnaast kost het tijd. Als het onderhoud niet de tijd krijgt om in te werken, geeft het niet het gewenste resultaat. Een vloer met randvergoring en vervuilde lasnaden is dan bijna onoverkomelijk.  

Ons nieuwe vloerconcept maakt het strippen van de vloer overbodig. Het is een duurzame bescherming met weerstand tegen mechanische en chemische invloeden. Hierdoor wordt het dagelijks onderhoud makkelijker, het periodiek onderhoud goedkoper en ontstaat er duurzaam vloeronderhoud. Bovendien worden lasnaden beschermd, waardoor lasnaadvervuiling en randvergoring worden uitgesloten. Ideaal voor locaties als scholen, kantoren en ziekenhuizen.  

Permanente bescherming

Dit nieuwe concept zorgt voor permanente bescherming. Een permanente bescherming houdt in dat de originele bescherming van de vloer vervangen of versterkt wordt met een 2KPU (tweecomponenten en polyurethaan). Na deze behandeling hoeft de vloer nooit meer gestript te worden. Hierdoor is jaarlijks machinaal reinigen al voldoende. Gemiddeld is er na 6 jaar herbehandeling nodig.

Na behandeling met een 2KPU is de vloer na 24 uur beloopbaar. Na 7 dagen is de coating volledig uitgehard en volledig (chemisch) belastbaar. Dit proces kan worden versneld door met Ultraviolet (UV) te werken.

Het voordeel van UV is dat de UV lak direct volledig belastbaar is na behandeling. Deze methodiek is iets duurder.  


6 voordelen van ons vloerconcept

  • kostenbesparend: Na de basisbehandeling bestaat het onderhoud uit simpelweg machinaal reinigen in plaats van het traditionele recoaten. Dit bespaart mankracht, product en energie.
  • duurzaamheid: Jaarlijks strippen/reinigen en polymeren is verleden tijd. Ons concept zorgt voor permanente bescherming.
  • innovatief: Met onze methodiek zijn de problemen, die bij het polymeren van vloeren ontstaan, verleden tijd.  
  • periodiek onderhoud: Het periodiek onderhoud kan na onze behandeling gemakkelijk door onze schoonmakers gedaan worden.
  • randafwerking: Randafwerking blijft in tact. Doordat de vloer niet meer gestript hoeft te worden, worden plinten niet meer aangetast.
  • slijt- en krasvast: Doordat de coating slijt- en krasvast is, behoudt de vloer zijn schone en natuurlijke uitstraling.

Interesse in ons vloerconcept?

Neem contact op met uw contactpersoon van Asito. Wij beoordelen uw bestaande linoleum vloeren en brengen aan de hand hiervan een passend advies uit inclusief kostenplaatje.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op