bekijk

70 jaar Asito, 30 jaar op Schiphol: klantmanager Diana blikt terug

Vanwege het 70-jarig bestaan van Asito blikken we met collega’s terug. Deze week is het de beurt aan klantmanager Schiphol Diana van Zeelt. “Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik hier ruim dertig jaar zou werken. De dynamische werkomgeving, waar altijd wel wat gebeurt, houdt het leuk en afwisselend”, vertelt Diana, die al meer dan dertig jaar voor Schiphol werkt.

schiphol en asito

Ruim dertig jaar geleden zag Diana een oproep van drie regels in de krant staan. Het ging om de vacature assistent objectleider bij Asito op Schiphol. “Ik had geen idee wat de functie inhield, maar Schiphol klonk wel leuk”, vertelt Diana. “En nu zijn we ruim dertig jaar verder.” Door de jaren heen bekleedde ze verschillende functies: assistent objectleider, projectleider, vestigingsmanager, senior vestigingsmanager en nu klantmanager. Af en toe maakte ze ook nog een uitstapje, bijvoorbeeld naar Asito Aircraft of ze was betrokken bij grote aanbestedingen.

Virussen, stakingen en feesten

In ruim dertig jaar maakte Diana veel mee op Schiphol. Zoals het SARS-virus, waarbij alle mensen eerst door bakken met desinfectiewater moesten lopen. De aswolk in IJsland, waardoor de drukke luchthaven veranderde in een uitgestorven luchthaven. Flinke stakingen, vanuit piloten of juist vanuit schoonmakers. Het coronavirus, met als gevolg een flinke reorganisatie in het team. Maar ook het feest waarbij Schiphol haar 100e verjaardag vierde. Diana: “Werken op Schiphol is nooit saai, maar spanning en sensatie. Heel gaaf! En het is echt niet altijd makkelijk, maar daardoor maakte ik zelf ook een persoonlijke groei door.”

Samenwerking

“We bespreken samen met Schiphol bij ieder proces wat de beste aanpak is”, vervolgt Diana. “Dat is heel fijn: we zijn gelijkwaardige partners. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat Schiphol, net als wij, echt oog heeft voor de medewerker. Zo geven ze ieder jaar een feest voor de schoonmakers, waarbij ze groots uitpakken. Hiermee laten ze zien dat ze schoonmaak een belangrijk proces vinden.” Diana heeft het nog lang niet gezien bij Schiphol. “Ik ben blij dat we het 70-jarig bestaan samen met Schiphol vieren. Op naar de 80!”

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op