bekijk

Polymeervrij onderhoud voor linoleumvloeren: sneller en duurzamer

Met ons nieuwe vloerconcept zorgen we ervoor dat de intensieve onderhoudsmethode op basis van polymeren verdwijnt. Dit doen we op een verantwoorde en milieubewuste wijze.

polymeervrij vloeronderhoud

Vloeren strippen is verleden tijd  

Duizenden kindervoeten per dag. Rollende bedden en voetstappen. Linoleumvloeren hebben in het dagelijks gebruik heel wat te doorstaan. Het onderhoud is daarom erg belangrijk. Asito introduceert een nieuw concept voor vloeronderhoud. Een duurzaam alternatief voor de milieubelastende methode op basis van polymeren. Hierdoor is strippen, polymeren, jaarlijks sprayen en opwrijven van de vloer verleden tijd.  

In onze 24-uurseconomie, waarin iedereen druk is, is het vaak een uitdaging om vloeren goed te onderhouden. Er is niet altijd tijd om ruimtes vrij te maken of om periodiek onderhoud toe te passen. Vloeronderhoud op basis van polymeren is bovendien erg tijdrovend. En als het onderhoud aan de vloer niet de tijd krijgt om goed in te werken, krijg je niet het gewenste resultaat. Met randvergoring en vervuilde lasnaden tot gevolg. Daarnaast wordt er veel water en chemische middelen gebruikt. Tijd voor een duurzamere werkwijze.

Permanente bescherming

Edwin Ubink werkt als operationeel manager bij Asito. Hij legt uit: “Met ons nieuwe vloerconcept zorgen we ervoor dat de intensieve onderhoudsmethode op basis van polymeren verdwijnt. Dit doen we op een verantwoorde en milieubewuste wijze. Wij vervangen of versterken de vloer met 2KPU: tweecomponenten en polyurethaan. Je hoeft de vloer na deze behandeling nooit meer te strippen. Gemiddeld is er na zes jaar een herbehandeling nodig. Bovendien wordt het dagelijks onderhoud makkelijker en het periodiek onderhoud goedkoper.”  

Polymeervrij vloeronderhoud

Een uitkomst voor het onderwijs

“Binnen het onderwijs zien we veel linoleumvloeren die intensief worden gebruikt”, vervolgt Edwin. “Met de polymeermethode wordt de vloer in de zomervakantie een aantal weken in de was gezet. Ons nieuwe concept kost gelukkig minder tijd en ook de onderhoudswerkzaamheden bij de klant worden minder belast. Na onze 2KPU-behandeling is de vloer na 48 uur alweer beloopbaar. De coating is dan volledig uitgehard en belastbaar.”

Jarenlang profijt

“We zijn gestart met scholen en universiteiten, omdat de slijtage daar het grootst is. Maar het polymeervrije vloeronderhoud is natuurlijk toepasbaar in iedere branche waar linoleumvloeren liggen”, legt Edwin uit. “Het is een investering waar je jarenlang profijt van hebt. Na de basisbehandeling bestaat het onderhoud uit machinaal reinigen in plaats van het traditionele coaten. Het periodiek onderhoud voeren onze schoonmakers daarna gemakkelijk uit. De coating is slijt- en krasvast, zodat de vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt. En de randafwerking blijft intact: plinten worden niet meer aangetast door het strippen van de vloer.”

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op via innovatie@asito.nl.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op