bekijk

Vanuit het praktijkonderwijs schoonmaken in een vliegtuig

Komt een vliegtuig uit Japan, dan is het een makkie. Passagiers die daar vandaan komen houden het vliegtuig schoon en netjes. Maar er zijn ook vliegtuigen vanuit andere bestemmingen waarin de jongeren vanuit de praktijkschool flink aan de bak moeten. Daar staat iets tegenover, want wie kan er nu vertellen dat ie elke dag een heel stel cockpits van binnen ziet?

vanuit het praktijkonderwijs schoonmaken in een vliegtuig

Roy, Ferhat, Berkan, Timo, Daisy en Oguzhan laten aan staatssecretaris Tamara van Ark en Ap Reinders, wethouder uit Haarlemmermeer (sociale zaken), zien wat hun werk bij Asito voor hen betekent. Allen liepen ze een leerwerkstage bij het schoonmaakbedrijf, Daisy is daar momenteel nog mee bezig. Na hard werken met drie dagen stage en één dag praktijkschool zijn ze gecertificeerd vliegtuigschoonmaker. Met een contract bij Asito op Schiphol.

Afstand verkleinen

Asito vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. Door een stagetraject of door hen in dienst te nemen. Mensen die langdurig werkloos zijn, schoolgaande jongeren die werkervaring nodig hebben, statushouders die hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt zetten en mensen met een arbeidsbeperking: Asito wil al deze mensen een plek in haar organisatie geven.

"Deze jongeren doen prachtig werk. In vliegende vaart zo'n enorme kist schoonmaken. Leuk om te horen hoeveel plezier ze er in hebben", zegt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij raakte onder de indruk hoe de organisatie er voor zorgt dat een heleboel mensen aan het werk zijn die niet altijd zo vanzelfsprekend aangenomen worden. "Het moet in de samenleving normaal zijn dat iedereen mee doet en je ziet hier hoe mooi dat kan."

Dit bericht verscheen eerder op de website van het ministerie van SZW

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op