bekijk

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. Nederland heeft een nieuwe partner voor schoonmaakdiensten: Asito

Hun doel? Mensen helpen met verzekeren en beleggen op een duurzame manier. Sinds oktober 2023 bundelen a.s.r. Nederland en Asito hun krachten om een schone werkomgeving te realiseren die niet alleen hygiënisch is, maar ook bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van medewerkers.

a.s.r. & Asito

Samen voor een duurzame & servicegerichte toekomst

In het samenwerkingsconcept sluit Asito aan op de 3 pijlers uit a.s.r’s visie op hygiëne services: Impactvol, Ondernemend en Eigenaarschap. Met deze samenwerking tot gevolg. Het voelt op alle vlakken, vanuit beide partijen, vanaf het eerste moment goed. De focus op duurzaamheid, match in cultuur en volledigheid in de aanbieding heeft de keuze bepaald. Nu werken Asito en a.s.r. samen aan een duurzame en servicegerichte toekomst.

Het hoofdkantoor in Utrecht (zo’n 85.000 m2) is in 2015 volledig gerenoveerd met focus op duurzaamheid. Het kantoor wordt door medewerkers goed beoordeeld, op onderdelen als binnenklimaat, akoestiek, daglichttoetreding en faciliteiten. Aan Asito de opdracht om te werken aan duurzame dienstverlening met een 8+ servicebeleving voor de gasten én medewerkers van a.s.r. De nadruk ligt dan ook op het samen: goed zorgen voor de wereld, duurzaam impact maken en een hoog serviceniveau voor haar gasten.

Maatwerk

Samen stemmen beide partijen af hoe de dienstverlening het beste kan aansluiten op de kantooromgeving. Zo maakt Asito gebruik van een robotstofzuiger voor alle tapijten en harde vloeren. Dat levert vrije handen op voor haar schoonmakers. Tijdens de kantooruren voert Asito zo min mogelijk verstorende werkzaamheden uit. Het stofzuigen gebeurt dan ook aan de randen van de dag. Overdag wordt gewerkt met een accurolveger, deze maakt geen geluid en is zeer handzaam in gebruik. Dat is snel, efficiënt en zorgt voor een 8+ beleving.

Daarnaast werkt Asito bij a.s.r. met een gastvrije voordame, die gedurende de dag het aanspreekpunt is voor service. Als er specifieke wensen zijn, incidenten of wijzigingen in de reguliere werkzaamheden dan worden deze door haar opgepakt. De communicatie verloopt direct, telefonisch of via het FMIS-systeem van a.s.r. zelf, om service aanvragen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de a.s.r. medewerkers.

Bag in box

Een belangrijke vraag van a.s.r. was om duurzaam te werk te gaan. Helaas zijn schoonmaakmiddelen vaak verpakt in plastic. Asito heeft daarom het circulaire bag in box-concept ontwikkeld. Deze verpakking met doseerkubus is gemaakt van gerecyclede verpakkingen. Hij kan gemiddeld tot acht keer worden nagevuld en hergebruikt. Zodra de verpakkingen leeg zijn, worden ze opgeslagen in een speciaal retourkrat. Zo zorgt het bag in box-concept voor 85 procent minder plastic afval per jaar. Deze duurzame innovatie past Asito ook toe bij a.s.r.

Zo werkt Asito op prettige wijze samen met a.s.r. aan een duurzame kantooromgeving die bijdraagt aan het werkcomfort van haar medewerkers.

Meer weten over deze samenwerking?

Neem contact op met Diana van den Broek, Sales Consultant.

deel dit bericht op