bekijk

Budgetcoach & Asito

Budgetcoach John Verpoort

Bij Asito staat het welzijn en geluk van de medewerkers centraal. Als medewerkers zich goed voelen, heeft dat een positief effect op hun werk. Asito biedt verschillende ondersteuningsmogelijkheden, zoals fysiotherapie, mentale coaching en loopbaanbegeleiding. Daarnaast hebben de medewerkers de mogelijkheid om gebruik te maken van budgetcoaching, zowel door intern opgeleide coaches, als met hulp van externe experts.

Eén van de interne experts is John Verpoort. Hij werkt al 40 jaar in de schoonmaakbranche en is nu adviseur inclusiviteit en diversiteit en is daarnaast budgetcoach bij Asito. Hij heeft veel ervaring met het helpen van collega's die wat extra steun nodig hebben, ook op financieel gebied. John heeft zelf de opleiding tot budgetcoach gevolgd.  

Wat doet een budgetcoach eigenlijk? John legt uit dat een budgetcoach mensen tijdelijk helpt en ondersteunt op het gebied van financiële zorg. Een budgetcoach biedt overzicht, geeft tips over besparen en helpt bij het bekijken van uitgaven en inkomsten. Zo kunnen samen besparingen worden gevonden, zoals het stopzetten van onnodige abonnementen of verzekeringen. John: “Als budgetcoach is het belangrijk om het vertrouwen van mensen te winnen, omdat praten over geldzaken vaak lastig is."

John deelt ook een voorbeeld van een vrouw die hij heeft geholpen. Nadat haar man plotseling overleed en het gezin geen begrafenisverzekering had, ontstond er financiële stress. Ze had nooit eerder de financiën geregeld, maar met hulp van een budgetcoach kon ze weer overzicht krijgen en oplossingen vinden om rekeningen te kunnen betalen.

“Als mensen weer overzicht krijgen over hun financiën, geeft dat enorm veel rust."

Asito biedt al haar medewerkers de mogelijkheid om een beroep te doen op een budgetcoach. Dit kan door contact op te nemen met één van de inzetbaarheidsadviseurs die een interne budgetcoach kunnen toewijzen. Of door zelf contact op te nemen met een landelijke organisatie waar Asito mee samenwerkt. Ook kunnen leidinggevenden een rol spelen door medewerkers te wijzen op deze mogelijkheid.

John benadrukt hoe belangrijk de rol van een leidinggevende kan zijn: “Mijn gouden tip aan leidinggevenden? Zet je voelsprieten aan! Wees alert op signalen van financiële moeilijkheden bij je teamleden.” Door als de leidinggevende deze problemen vervolgens bespreekbaar te maken en eventueel de hulp van een budgetcoach aan te bieden, kan het verschil worden gemaakt in een lastige situatie.

Meer weten over de budgetcoaching?

Neem contact op met André Maessen, Manager Duurzame Inzetbaarheid.

deel dit bericht op