Tijdens de week van Asito samen eten genieten we niet alleen van elkaars gezelschap, maar ook van gerechten uit alle hoeken van de wereld. Deze keer neemt Resya, facilitair medewerker bij Asito, ons mee naar de Indonesische keuken met haar favoriete gerecht: Soto Ayam, een soort kippensoep vol kruiden, groenten en smaak.
Resya groeide op in Indonesië en woont nu een aantal jaar in Nederland. Koken is haar grootste passie. Dit laat ze zien via haar eigen cateringbedrijfje op Instagram: Arash_keuken. “Ik houd ervan om lekker eten te maken voor anderen,” vertelt ze. “Eten brengt mensen samen, het is een vorm van gastvrijheid. In Indonesië draait het daar allemaal om.”
Haar Soto Ayam maakt ze met verse ingrediënten, natuurlijke producten en zo min mogelijk olie. Precies zoals het hoort in de Indonesische keuken. “Gezond eten is belangrijk. In Indonesië wordt eigenlijk de hele dag door gekookt en de warme maaltijd in de middag is het moment om samen te zijn.”
In de video hieronder laat Reysa stap voor stap zien hoe ze haar Soto Ayam maakt. Een gerecht die volgens Resya erg makkelijk is om zelf te maken!
Bekijk de video hieronder en probeer het zelf thuis.