bekijk

70 jaar Asito: stilstaan bij hernieuwde samenwerkingen met accountbeheerder Coen

Asito bestaat 70 jaar! En wie jarig is, viert feest. Van 7 tot en met 21 november bezochten we veel van onze klanten om onze waardering voor hen uit te spreken met persoonlijke complimenten. Europees advies- en ingenieursbureau TAUW was een van hen. “We zien onze samenwerking als een huwelijk; we raakten in de jaren dat we samenwerken enorm met elkaar verweven. En de intentie is altijd om er met elkaar uit te komen”, zegt Coen Bunte, accountbeheerder bij Asito.

Asito 70 jaar waarderingsvrachtwagen TAUW

Na een studie bestuurskunde en management, economie en recht had Coen verschillende baantjes. Inmiddels werkt hij al zo’n 17 jaar bij Asito. “De afdeling waar ik begon – national accounts – werd in het leven geroepen omdat Asito steeds meer grote, landelijke klanten kreeg. Zij vroegen van alles; managementrapportages, een vast aanspreekpunt. De afdeling groeide flink, en zo rolde ik bij Asito binnen.” De samenwerking met TAUW stamt uit diezelfde tijd. Zelf heeft Coen TAUW al een jaar of zeven onder zijn hoede. “We regelen de standaard schoonmaak, maar doen ook de glasbewassing, gevelreiniging en het wassen van zonwering en rolluiken.”

Elkaar versterken

Onlangs werd het contract met TAUW verlengd na een benchmark. Coen: “TAUW bracht ons op de hoogte van de vergelijking die ze wilden maken tussen verschillende partijen. Was Asito nog marktconform? Die openheid van communicatie zijn we van elkaar gewend. En al snel bleek ook dat we qua prijzen en marktvoorwaarden nog steeds de partij zijn met wie ze verder willen.” Dat heeft volgens Coen te maken met het totale plaatje. “We versterken elkaar op alle vlakken. Zo koppelde ik bijvoorbeeld onze afdelingen innovatie aan elkaar, om samen te sparren over duurzaamheid en circulariteit. En we leren ook van elkaar op het gebied van HR. Beide hechten we groot belang aan aandacht voor mensen. Dat bleek alleen al toen we samen een presentje bedachten voor alle schoonmakers na de verlenging van het contract: een tas met daarop de slogan ‘Samen duurzaam verder’. Dat vat perfect samen wat belangrijk is in onze samenwerking.”

Goede klik

Een goede klik is daarin heel belangrijk, vertelt Coen. “We regelen zaken voor elkaar. Toen TAUW pas nog aangaf dat ze een desinfectiezuil nodig hadden en wij er één over hadden, kwamen we hem met gesloten beurs brengen. De waardering die we dan krijgen, is mooi. Dat zetten we door. In de toekomst willen we nóg meer voor elkaar betekenen.”

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op