bekijk

Asito gaat verspilling tegen door minder grondstoffen te gebruiken.

Het is onze verantwoordelijkheid om goed voor de aarde te zorgen. We gaan verspilling tegen en beperken het gebruik van grondstoffen. Samen zorgen we voor minder verspilling en een betere leefomgeving.

plasticreductie & Asito

Bij Asito geloven we dat impact maken keuzes maken is. Daarom pakken we stap voor stap thema’s op waar we op de korte- en op de lange termijn het verschil kunnen maken. We vertellen een eerlijk verhaal in onze reis naar een duurzamer schoonmaakbedrijf. Want samen zijn we onze leefomgeving. En samenwerken we aan een betere.

Asito gaat verspilling tegen door minder grondstoffen te gebruiken. Het doel: volledig circulair werken in 2030. Stap voor stap verduurzamen we onze dienstverlening. Het eerste thema waar we ons op richten is het terugdringen van plastics. Het eerste thema dat we oppakken om ons doel te bereiken. Onze commercieel directeur Cindy Winkel vertelt er meer over in onderstaande video.

We zetten mooie stappen op het gebied van plasticreductie. Zo hebben we meerdere initiatieven en concepten ontwikkeld welke bijdragen aan het terugdringen van plastic.

Slim doseersysteem

Dagelijks gebruiken we veel plastic verpakkingen waar onze schoonmaakmiddelen inzitten. Om de verpakkingen te reduceren lanceerde Asito in 2014 een slim doseersysteem. Het doseersysteem biedt met één verpakking een oplossing voor meerdere reinigingsmiddelen. Denk hierbij aan middelen voor het schoonmaken van sanitair, vloer maar ook interieur. Eén verpakking kan dus meerdere malen worden bijgevuld voor meerdere doeleinden. Hiermee besparen we onnodig gebruik van plastic verpakkingen en schoonmaakmiddelen.

Navulsysteem voor sanitair

Bij Asito gebruiken we al veel duurzame schoonmaakmiddelen in plaats van chemische middelen. Veel van deze middelen zijn verpakt in plastic. Een duurzaam alternatief voor de plastic verpakkingen is het circulaire bag in box-concept. Deze verpakking met doseerkubus is gemaakt van gerecyclede verpakkingen. En zorgt voor 85% minder plastic afval per jaar. Lees hier meer over het bag in box-concept. https://www.asito.nl/nieuws/85-minder-plasticafval-door-bag-in-box-verpakking

Polymeervrij vloeronderhoud

Met ons nieuwe vloerconcept zorgen we ervoor dat de intensieve onderhoudsmethode op basis van polymeren verdwijnt. Dit doen we op een verantwoorde en milieubewuste wijze. Hierdoor is strippen, polymeren, jaarlijks sprayen en opwrijven van de vloer verleden tijd. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Lees hier meer over het concept.

Prullenbakkensensoren

Een groot deel van onze dagelijkse werkzaamheden is het vervangen van vuilniszakken. Vaak worden vuilniszakken verwisseld, ongeacht de vulgraad. Door sensoren te plaatsen in de prullenbak, is er realtime inzicht in de vulgraad van de prullenbak. Dit betekent dat we niet de vuilniszak vervangen als er maar drie blikjes inzitten, maar dat we dat doen op het moment dat het nodig is. Dat scheelt op grote locaties, denk hierbij aan een station, een ziekenhuis of een onderwijsinstelling, al snel 300 vuilniszakken per dag. Momenteel zitten we nog in een pilotfase met de prullenbaksensoren.

Heb je vragen over bovenstaande initiatieven en concepten? Neem dan contact op via goeddoen@asito.nl.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op