bekijk

De Zorggroep kiest wederom voor Asito als schoonmaakpartner

Al meer dan vijftien jaar verzorgt Asito de algemene schoonmaakdienstverlening voor De Zorggroep. Ook de komende drie jaar is Asito aangesteld als dé schoonmaakpartner van De Zorggroep. Want zo zien Asito en De Zorggroep elkaar, als partners.

De Zorggroep Limburg & Asito

Waarom Asito?  

Asito ontzorgt al meer dan vijftien jaar De Zorggroep op het gebied van schoonmaak, glasreiniging en vloeronderhoud. Omdat cliënten in een woonzorgcentrum of groepswoning wonen, krijgt de schoonmaak een compleet andere lading. ‘Het gaat bij ons niet alleen om een schone werkomgeving, maar vooral om een schone, prettige en veilige leef- en woonomgeving waarin de cliënt centraal staat’, vertelt Frank Verstappe, Adviseur Schoonmaak en CIP bij De Zorggroep. ‘Met onze interne schoonmaakdiensten maken wij cliëntgebonden ruimten schoon en willen wij de zorg zoveel mogelijk ontzorgen, zodat de focus blijft liggen op het primaire proces. Asito ontzorgt ons voornamelijk met de schoonmaak van onze algemene ruimtes', vult Frank aan. Met deze samenwerking kiest De Zorggroep voor Asito als één van de partners waarmee zij een belangrijke stap zet in de professionalisering van de dienstverlening.  

Perfecte match

De perfecte match tussen De Zorggroep en Asito is er zeker, vertelt Liesbeth van Meerkerk, Sales Consultant Asito: ‘Binnen Asito zijn wij gespecialiseerd om te werken binnen zorginstellingen zoals De Zorggroep. Met onze taakgerichte en resultaatgerichte programma’s bepalen we samen met de klant welk programma het beste aansluit bij de dienstverlening, zodat we streven naar het beste resultaat. Daarnaast behoren we tot één van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dit heeft als voordeel dat we flexibel zijn, onze expertise volledig kunnen inzetten en direct kunnen inspelen op veranderingen, zoals tijdens de uitbraak van corona. Veel van onze schoonmaakkrachten hebben we breder kunnen inzetten en een opleiding kunnen aanbieden indien dit nodig was.’ Frank beaamt dit: ‘Tijdens de uitbraak van corona hebben we in een korte periode flink moeten opschalen met ons personeel, want er was behoefte aan meer schoonmaak en desinfectie. Asito heeft hier een belangrijke rol in gespeeld door het geven van de juiste adviezen en het tonen van hun expertise. Dit gaf het ons écht vertrouwen. De medewerkers van Asito waren goed geïnstrueerd en op de hoogte van alle protocollen en processen. Asito heeft ons in die periode ontzorgd en het vertrouwen gegeven dat ze een volwaardige partner zijn.’

Partnership

De unieke samenwerking tussen De Zorggroep en Asito heeft zich ontpopt tot een samenwerking waar vertrouwen de boventoon voert. Frank: ‘Vertrouwen is erg belangrijk voor het op- en uitbouwen van een relatie. Het is belangrijk om constant met elkaar in gesprek te blijven en de relatie te onderhouden. Het gaat niet alleen om het uitvoeren van de werkzaamheden. Het ondersteunen in taken en processen is minstens zo belangrijk. Want alleen dan kan de samenwerking blijven groeien in de toekomst’. ‘Als partners zijn we elke dag samen verantwoordelijk voor optimale schoonmaak. Hierbij is het belangrijk om hetzelfde doel voor ogen te hebben. Goed contact, vertrouwen en samenwerking zijn nodig voor een sterk en duurzame samenwerking. We versterken elkaar door het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast leggen we constant de focus op de ontwikkelingen in de organisatie, het optimaliseren van de dienstverlening en het constant blijven communiceren met elkaar. Een duurzame samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en de wil om gezamenlijk succes te realiseren’, vult Liesbeth aan.  

Innovatie, duurzaamheid en goed werkgeverschap  

Belangrijke pijlers als duurzaamheid, innovatie en goed werkgeverschap hebben een belangrijke rol gespeeld in de gunning bij De Zorggroep. ‘We waren voor dit contract op zoek naar een partner die meedenkt in deze belangrijke pijlers en hiervoor oplossingen kan bieden in de dienstverlening. Zo willen we zoveel mogelijk de negatieve impact op mens en milieu binnen onze organisatie beperken. Denk aan het investeren in duurzame middelen en materialen om het werk van de medewerkers zoveel mogelijk te verlichten en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Asito heeft dit goed begrepen en voor de juiste oplossing aangeboden die naadloos aansluit op onze wensen. Zo is er onder andere geïnvesteerd in schrobmachines, werken we alleen met duurzame schoonmaakproducten voorzien van het EU Eco Label en is er plaats gemaakt voor gesloten schoonmaakkarren, zodat dit veiliger is op de afdeling voor dementerende cliënten, vertelt Frank.’  

Intensieve samenwerking en solide basis

Volgens Liesbeth is de gunning te danken aan de intensieve samenwerking en een solide basis. We weten precies wat we aan elkaar hebben door in gesprek met elkaar te zijn, continue te ontwikkelen, maar ook om elkaar uit te dagen. ‘De wensen vanuit De Zorggroep waren heel concreet. Hier wisten we goed op in te spelen door hun wensen concreet te maken. De gunning onderstreept het vertrouwen van De Zorggroep in Asito en daar zijn we enorm trots op’.

mobiel icon
mail icon
deel dit bericht op