Asito Care en Koninklijke Visio gaan met Schoonmaak op Maat een stapje verder

Bewoners van verzorgingshuis De Vlasborch in Vught hebben sinds kort de beschikking over Schoonmaak op Maat. Een aanvullende dienst van Asito Care in samenwerking met Koninklijke Visio, aangeboden voor blinden en slechtzienden die buiten de reguliere schoonmaak behoefte hebben aan een extra schoonmaakbeurt. 

Na een succesvolle pilot van een jaar maken momenteel de eerste bewoners gebruik van Schoonmaak op Maat. De cliënt krijgt van Asito Care een lijst met aanvullende schoonmaakopties, kiest het gewenste programma en betaalt vervolgens via een online machtiging. De schoonmaakdiensten bestaan uit het schoonmaken van de binnenkant van de kastjes tot het ontkalken van het koffiezetapparaat. De behoefte van de bewoner is daarin leidend. 

Klanttevredenheid
Voor facilitair coördinator Dorien Schäffauer van Koninklijke Visio is met Schoonmaak op Maat een oplossing gevonden voor iets waar ze jaren naar op zoek was. “Ik ben er al enige tijd mee bezig om dit voor elkaar te krijgen. Met de reguliere schoonmaak kunnen we niet bij alle bewoners voldoen aan de behoefte. Met deze extra service verhogen we de klanttevredenheid. Het schoonmaken van de binnenkant van de koelkast en de kledingkast gebeurt doorgaans door mantelzorgers, maar niet iedereen beschikt over de luxe van een mantelzorger. Bovendien is de populatie binnen De Vlasborch de afgelopen jaren veranderd. De gemiddelde leeftijd ligt hoger en bewoners zijn niet altijd meer in staat om zelf kleine schoonmaaktaken uit te voeren. Speciaal voor hen biedt Schoonmaak op Maat een mooie uitkomst.” 


Beleving
Cindy van Ballegoie komt als schoonmaakkracht al bij menig bewoner over de vloer voor Schoonmaak op Maat. “Deze service biedt vele voordelen voor de bewoners. De mensen krijgen door mijn aanwezigheid het gevoel dat ze zelf ook iets doen. Ik praat met ze, vertel ze wat ik aan het doen ben en neem ze mee bij de schoonmaak.” Het is de bewoners volgens Cindy niet alleen te doen om de schoonmaak. “Het contact is even zo belangrijk. Ik leer mensen beter kennen en signaleer afwijkend gedrag sneller als iets niet in orde is. De sociale controle neemt toe.”  

Volgens objectleider Linda Tolk is het totaalplaatje compleet. “Wij hebben een contract met de bewoners en de bewoners betalen ons persoonlijk. We zijn kleinschalig begonnen en hopen Schoonmaak op Maat in de toekomst landelijk te kunnen uitrollen. Koninklijke Visio staat bij ons bekend als een flexibele partner die altijd op zoek is naar de samenwerking. Samen komen we tot mooie oplossingen als er een uitdaging ligt. Schoonmaak op Maat is daar een mooi voorbeeld van.”

Schoonmaak%20op%20maat%20%20%288%29 2
Schoonmaak Op Maat (8) 2

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito