Asito verbindt

Missie, visie en kernwaarden

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers en klanten voorop. Alleen zo komen we samen tot de beste resultaten. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Asito logo


Lees meer over 'Asito verbindt'

Diversiteit & inclusiviteit

Iedereen hoort erbij. Iedereen verdient het om beoordeeld te worden op zijn of haar kwaliteiten. Iedereen verdient een eerlijke kans. Dat vat volgens Asito de termen diversiteit en inclusiviteit samen. En dat is ook de filosofie die wij aanhangen.

Lees meer over diversiteit & inclusiviteit

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in de genen van Asito en van onze mensen. Op het gebied van sociale duurzaamheid loopt Asito voorop. Na het mislukken van de klimaattop in Kopenhagen (2009), besluit Asito als eerste schoonmaakbedrijf om 100% klimaatneutraal te gaan werken. In 2010 lanceert Asito haar duurzaamheidproject 1.000.000 druppels en in 2011 vindt de eerste editie van het Nationaal Integratiediner plaats.

Lees meer over duurzaamheid bij Asito

Asito (VER)ANTWOORD

In Asito (VER)ANTWOORD laten we zien welke acties we ondernemen op het gebied van duurzaamheid. Regelmatig verschijnen hier nieuwe cases die we met medewerkers of klanten hebben uitgevoerd.

Ga naar  (VER)ANTWOORD

Trots op het vak: A-factor

Al sinds de oprichting in 1952 straalt Asito de warmte uit die kenmerkend is voor een familiebedrijf. Eén van de gevleugelde uitspraken van oprichter Joop van Riemsdijk is: “Zorg goed voor je mensen, dan zorgen zij goed voor jou”. Bij Asito noemen we dat de A-factor, de Asitofactor. De basis ligt volgens ons bij de mensen. Mensen die trots zijn op Asito en op hun vak.

Schoonmaken is een vak

Om de slogan ‘schoonmaken is een vak’ nog meer kracht bij te zetten, heeft Asito al sinds 1978 het Opleiding en KennisCentrum. Van daaruit verzorgt Asito opleidingen door het hele land voor schoonmaakkrachten, voorwerkers, specialisten, objectleiding, vestigingsmanagers en andere functionarissen. Het aanbod varieert van vakinhoudelijke opleidingen en training on the job tot belevings- en communicatietrainingen. Ook op locatie verzorgen Asito’s eigen opleiders verschillende trainingen.

Voor voorwerkers en objectleiding ontwikkelde Asito het Leerhuis. Deels digitaal en deels met fysieke bijeenkomsten worden niet alleen vakinhoudelijke trainingen gegeven, maar ook trainingen rondom leiderschap, zoals interculturele communicatie.

Bekijk video

Partnerships

Asito verbindt betekent dat we samenwerkingen zoeken met partijen die gezamenlijk met ons willen werken aan betere dienstverlening, duurzaamheid of participatie. Enkele van deze partnerships: 

Heracles Logo               Heracles Logo


Heracles Logo               
Heracles Logo                Heracles Logo

Landelijke dekking

Asito heeft met 50 vestigingen een landelijke dekking met kennis en ervaring in alle regio’s. Naast geografische spreiding heeft Asito ook aparte divisies voor zorginstellingen en het vervoer van reizigers. Met dit netwerk van vestigingen combineert Asito de continuïteit van een solide, landelijk opererend bedrijf met de flexibiliteit van echt lokaal ondernemerschap.

Ga naar het vestigingsoverzicht

Organisatie

Onderdeel van de ADG dienstengroep

Asito is als onderdeel van de ADG dienstengroep één van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Met 10.000 kleurrijke vakmensen verzorgt Asito facilitaire dienstverlening bij duizenden organisaties. Van kantoor tot school en van hotel tot ziekenhuis. U komt Asito dan ook overal tegen.

ADG dienstengroep is naast Asito ook het bedrijf achter HEYDAY, In PersonPersoonalityReparaad, The Maintenance CompanyTimingTSN, YouBahn, Ziezodan en Zorgdienstengroep. ADG dienstengroep stelt individuele mensen in staat maatschappelijk relevante doelen te bereiken via haar concept ‘De Wil van…’. 

Oprichting

Asito is opgericht in 1952 door voormalig landmachtofficier de heer Van Riemsdijk. Nog altijd is Asito een familiebedrijf. Monique van Riemsdijk is hier enig aandeelhoudster van.

Lees meer over de oprichting van Asito

Werken bij Asito

Bij ons staat het verbinden van mensen voorop. Dit doen we door onze medewerkers op een kleurrijke manier te verbinden met onze klanten en de maatschappij. Bij Asito werken mensen van meer dan 100 nationaliteiten.

Lees meer over werken bij Asito en onze vacatures