Oprichting

Asito is opgericht in 1952 door voormalig landmachtofficier de heer Joop van Riemsdijk. Nog altijd is Asito een familiebedrijf, waar de dochter van de oprichter, Monique van Riemsdijk, aandeelhoudster van is. 

De naam ‘Asito’ is eigenlijk een afkorting. De betekenis hiervan is: ‘Alle Stof In Twente Opruimen’. In 1952 is de heer Van Riemsdijk, als voormalig landmachtofficier, op zoek naar werk. Palthe, een textielstomerij in Almelo, biedt hem z’n eerste opdracht aan. De heer Van Riemsdijk gaat aan de slag als zelfstandig schoonmaker. Al snel ziet hij potentie om zijn bedrijf te laten groeien. Hij is creatief, ondernemend en een echte doorzetter. Onder zijn leiderschap groeit Asito uit tot één van de topspelers in de facilitaire dienstverlening. De betekenis van de bedrijfsnaam Asito is later bijgesteld en staat nu voor ‘Alle Stof in Tempo Opruimen’. 

Asito is nog steeds een echt familiebedrijf. Inmiddels is Asito een landelijk schoonmaakbedrijf met meer dan 10.000 medewerkers en 50 vestigingen. “Het goede van het oude en het beste van het nieuwe”, is een uitspraak die aandeelhoudster Monique van Riemsdijk op het lijf geschreven is. Want ondanks de groei van Asito, houdt zij een aantal belangrijke kwaliteiten van het familiebedrijf in ere. Nog steeds staat Asito bekend als een betrouwbare en resultaatgerichte partner met kleurrijke, enthousiaste medewerkers die garant staan voor topkwaliteit.

Bekijk video


Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito

Asito bedrijfsfilm