Hoe verbindt u mensen?

Duurzame Dinsdag zet zich al 18 jaar in voor een duurzame samenleving. Elk jaar verzamelt Duurzame Dinsdag ideeën op verschillende duurzame gebieden. Deze bieden ze in een symbolische koffer aan aan het kabinet op de eerste dinsdag van september. Iedereen kan ideeën insturen op het gebied van energie, mobiliteit, voedsel, natuur en techniek op www.duurzamedinsdag.nl. Vanaf dit jaar kunt u ook initiatieven insturen op het gebied van sociale duurzaamheid.

Sociale-Innovatieprijs
Asito heeft de Sociale-Innovatieprijs in het leven geroepen. Een prijs die zicht richt op ideeën die mensen bij elkaar brengen, de P van People en sociale duurzaamheid. Hans van Leeuwen, directeur HR bij Asito: ‘Duurzaamheid is voor Asito een goede balans tussen de drie P’s van People, Planet en Profit. Asito zet zich in om de thema’s integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven.’ Initiatieven kunnen erg uitlopen. Eén van de ideeën die al ingestuurd is het idee: “Sociale Duurzaamheid zorgt ook voor veiligheid.” Het idee is gebaseerd op een Frans concept waar de postbode langs ouderen en zieken in de buurt gaat. Op deze manier kan de postbode eenzaamheid en ongelukken voorkomen. In Frankrijk wordt dit deels door de gemeente gefinancierd.

Andere prijzen
Naast de Asito Sociale-Innovatieprijs zijn er nog enkele andere duurzame categorieën. Een jury onder leiding van Maurits Groen zal zich over de ingediende ideeën buigen. Asito’s MVO manager Sander Haas zal zich namens Asito over de sociale initiatieven buigen.

De overige prijzen en thema’s die dit jaar centraal staan zijn:

  • Greenchoice Energieprijs, voor mensen die een idee, oplossing of advies hebben hoe Nederlanders dichtbij huis écht baas worden over hun eigen energie;
  • NS Reis mee-prijs, voor mensen met een idee dat bijdraagt aan meer duurzaam reizen;
  • ENGIE Jongerenprijs, voor jongeren <30 met een duurzaam idee op het gebied van technologie;
  • VHG Groenprijs, voor mensen die met hun idee of initiatief groen naar je buurt brengen;
  • Lidl Voedselprijs, voor mensen met een duurzaam idee op het gebied van voedsel.
Over Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag verbindt de samenleving en politiek. Jaarlijks worden honderden duurzame initiatieven verzameld. Alle initiatieven worden in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op de eerste dinsdag van september aangeboden aan Het Kabinet. Staatssecretaris Mansveld nam in september 2014 en 2015 het koffertje in ontvangst. Het Kabinet ontvangt tevens ieder jaar advies hoe ‘het klimaat’ voor duurzame initiatieven verbeterd kan worden. Uniek aan Duurzame Dinsdag is deze brug naar de politiek.

Heeft u een idee? Op het gebied van sociale duurzaamheid of op één van de andere gebieden? Deel uw idee dan via www.duurzamedinsdag.nl.

16 0504 nieuwsberichten  duurzame dinsdag
Hoe verbindt u mensen?

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito