Voer voor discussie bij het Nationaal Integratiediner

Meer dan 20.000 deelnemers koken, eten en leren elkaar kennen

Voor elkaar koken, met elkaar eten en elkaar beter leren kennen. Dat was het recept voor de 20.000 deelnemers aan het Nationaal Integratiediner dat gisteren op meer dan 300 locaties werd gehouden. Mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende bevolkingsgroepen leerden elkaars gebruiken en gewoonten kennen. Initiatiefnemer Asito heeft direct de datum voor volgend jaar bekend gemaakt: donderdag 11 oktober 2018.

Op meer dan 300 locaties werd gisteren het Nationaal Integratiediner georganiseerd. Mensen van verschillende nationaliteiten, leeftijdsgroepen en achtergronden kwamen in een gezellige, informele setting bij elkaar. Er werd heerlijk gegeten en gesproken over de gerechten die op tafel kwamen. Achter ieder gerecht schuilt een verhaal. Een verhaal over een feestdag in een bepaalde cultuur, of een herinnering aan vroeger. Deze verhalen vormden de basis voor leuke, interessante gesprekken tussen mensen die elkaar op een andere manier leerden kennen.

Het Nationaal Integratiediner werd voor de zevende keer op rij georganiseerd. Het begon als initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, waar mensen van meer dan 100 nationaliteiten werken, maar waar ook vele andere verschillende groepen mensen elkaar iedere dag tegenkomen. Dit jaar is supermarktketen Dirk van den Broek aangesloten als partner. Daarnaast doen honderden andere organisaties mee, zoals Wehkamp, IKEA, VU Medisch Centrum, VGZ, de Universiteit Utrecht, Museum Volkenkunde, Resto van Harte en vele andere bedrijven, scholen, buurthuizen en gemeenten. Op donderdag 11 oktober 2018 vindt de achtste editie plaats.

17%201016%20nationaal%20integratiediner%20nieuws
Voer voor discussie bij het Nationaal Integratiediner

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito