Zorg en aandacht voor hygiëne in uw ziekenhuis

Schoonmaken gaat veel verder dan zorgen voor hygiëne en naleving van protocollen. Ook gastvrijheid is een rol die de schoonmaakkrachten van Asito graag in praktijk brengen. Het contact met de patiënt,  arts en vrijwilliger. Maar ook het helpen van bezoekers binnen uw organisatie. We geven graag net dat beetje extra aandacht aan uw ‘klant’, waardoor het verblijf aangenamer is. 


Partner voor veiligheid en hygiëne

Met de hygiëne en het nakomen van protocollen moet het goed zitten in uw organisatie. Als verpleegkundige, arts of bestuurder wilt u daarop kunnen vertrouwen. Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche, is Asito een vertrouwde partner in de zorgsector. We kennen de voorschriften waaraan u, én dus ook wij, ons moeten houden. Goede afstemming over de dienstverlening met de verpleging is voor Asito eigenlijk vanzelfsprekend. 


"We hebben een perfecte samenwerking met Asito. Het resultaat is goed. Asito heeft goed meegedacht en was erg flexibel om het nieuwe resultaat gerichte contract in te richten."

Dimence

Kwaliteit en gastvrijheid

De schoonmaakwagen altijd aan de rechterkant in de gang plaatsen zodat de weg vrij blijft voor een traumateam. De kamer verlaten als een arts binnenkomt voor een gesprek met de patiënt. Een bezoeker vriendelijk helpen als hij even de weg kwijt is op een afdeling… Ook daaraan merkt u dat Asito voortdurend bouwt aan kwaliteit van service en dienstverlening. Tijdens de regelmatige bijscholing over hygiëne en veiligheid, komen ook bewust bezig zijn met je werk, verantwoordelijkheid en gastvrij handelen uitvoerig aan bod. En dat merk je in de praktijk.Waarom samenwerken met Asito als partner in veiligheid en hygiëne

  • Garantie voor het goed opvolgen van ziekenhuisprotocollen 
  • Absolute navolging van het MRSA-protocol en andere hygiëneprotocollen 
  • Werken volgens de WIP-richtlijnen 
  • Borging veiligheid en kwaliteit van werken 
  • Garantie op 24/7 inzetbaarheid van medewerkers (bv bij calamiteiten) 
  • Medewerkers inzetbaar op rolkwalificatie (secuur / gastvrij / allround) 
  • Professionele uitstraling tot in detail (beste schoonmaakmaterieel voorzien van huisstijl ziekenhuis)

Borging kwaliteit en veiligheid

Net als u beseffen wij ons dagelijks hoe belangrijk veilig en hygiënisch werken is in ziekenhuizen en zorginstellingen. Om alert en bij de tijd te blijven, voert Asito daarom objectieve metingen uit tijdens het werk. We doen dit volgens de DKS-methode. Een ‘Dagelijks Kontrole Systeem’ waarbij we steekproefsgewijs resultaten meten en vastleggen. Waar nodig stellen we, in overleg met de facilitaire afdeling, werkmethoden bij.

Onafhankelijk onderzoek naar kwaliteit

Met behulp van het VSR Kwaliteitsysteem (Vereniging Schoonmaak Research) voert een gekwalificeerde en onafhankelijk inspecteur, kwaliteitsmetingen uit. Begrippen als ‘vuil’ en ‘schoon’ zijn immers subjectief. De kwaliteitsmetingen zijn gericht op bewustzijn en constant verbeteren van werkprocessen. De resultaten van deze metingen komen aan bod tijdens werkoverleg en evaluatiemomenten. Daarin delen we kennis en ervaring met elkaar maar bespreken we ook werkmethodes die misschien beter en efficiënter kunnen. Zo werken we samen constant aan een beter resultaat.

Specialist in zorg en welzijn

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en de samenwerking met Asito? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 0546 48 49 50 voor een afspraak. We maken graag tijd voor u vrij.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Op basis van uw offerteaanvraag adviseren wij u graag welke schoonmaakoplossing het beste bij u past. Wij nemen contact met u op en maken vervolgens een offerte op maat voor u.

Vraag offerte aan Of neem contact met ons op

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito

Asito bedrijfsfilm