Staatssecretaris Van Ark op bezoek bij Asito op Schiphol

Roy, Ferhat, Berkan, Timo en Oguzhan laten maandag aan staatssecretaris Tamara van Ark en Ap Reinders, wethouder van sociale zaken, zien wat hun werk bij Asito voor hen betekent. Alle vijf liepen ze een leerwerkstage bij het schoonmaakbedrijf. Na hard werken met drie dagen stage en één dag praktijkschool zijn ze gecertificeerd vliegtuigschoonmaker. Met een contract bij Asito op Schiphol.

Asito vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. Door een stagetraject of door hen in dienst te nemen. Mensen die langdurig werkloos zijn, schoolgaande jongeren die werkervaring nodig hebben, statushouders die hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt zetten en mensen met een arbeidsbeperking: Asito wil al deze mensen een plek in haar organisatie geven.

“Werk en inkomen zijn de bodem onder je voeten”, zegt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, “zeker ook voor mensen die niet zo vanzelfsprekend aangenomen worden. Het moet in de samenleving normaal zijn dat iedereen mee doet.” Dat Asito daar een rol in speelt, vindt zij mooi om te zien. Van Ark hoort graag hoe de jongeren die vanuit het praktijkonderwijs bij Asito zijn gaan werken, dit ervaren.

18%200208%20schiphol
Staatssecretaris Van Ark op bezoek bij Asito op Schiphol

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito