Superhelden wassen ramen

Glazenwassers van Asito hebben verkleed de ramen gewassen bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De glazenwassers waren verkleed als superhelden en hebben de ramen van de kinderafdeling schoongemaakt. Rinus Keizer, projectleider Glas Gevel Unit Asito: “Ik vond het geweldig, wat mooi dat we dit hebben gedaan! Vandaag hebben we een glimlach op de gezichten van deze kinderen getoverd. Dat is toch het mooiste wat er is.”Verkleed als Spiderman, Iron Man, Captain America en Batman hebben de glazenwassers geprobeerd om de zieke kinderen een bijzondere dag te bezorgen, eventjes zonder zorgen. Ook Brenda Schröder, de schoonmaakkracht op de kinderafdeling, ging voor de gelegenheid verkleed als Mega Mindy. Brenda: “Leuk dit! Ik vond het fantastisch om te doen.”

Melissa Oude Steenhof, projectleider bij Asito: “Ik vind het mooi dat we dit hier kunnen doen. Asito is nog niet zo lang verantwoordelijk voor de schoonmaak bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Op deze manier kunnen we de schoonmaakkrachten ook gelijk op de kaart zetten. We willen graag zichtbaar zijn en een bijdrage leveren aan verbinding.”

De kinderen vonden het erg leuk, veel blije gezichten en samen met Mega Mindy op de foto. Alle kinderen hebben ook een presentje gekregen van de superhelden. Gerda en Esther, Pedagogisch Medewerkers Noordwest Ziekenhuisgroep: “Juist voor deze kinderen is dit onwijs leuk. Er zaten een aantal jonge kinderen vol verbazing te kijken toen Spiderman ineens de glazen kwam wassen. ‘Wast Spiderman wel vaker glazen?’ vroeg een meisje. Het is een mooi initiatief voor de kinderen, even wat anders.”

Het idee om verkleed als superheld de ramen te wassen is niet nieuw. Bij kinderziekenhuizen in het buitenland werden soortgelijke initiatieven gehouden en ook in Nederland is er een vergelijkbaar initiatief geweest. Melissa: “Dit is de eerste keer dat Asitoglazenwassers verkleed gaan als superhelden, maar we hebben de pakken niet aangeschaft voor een eenmalige actie. We hopen de superhelden in de toekomst weer in te kunnen zetten.” Gelukkig waren ook de glazenwassers enthousiast, zij gaven aan het zo weer te doen!


17%200426%20nb%20superhelden%20glazenwsassers
Superhelden wassen glazen

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito