2018: Het jaar van de Schoonmaker

Geschreven door: Sander Haas


Of ik nog goede voornemens heb? Ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om daar niet aan te doen, of ze in ieder geval niet hardop uit te spreken. Op eentje na. Ik ben al een tijdje bezig met het thema Trots. Hier en hier bijvoorbeeld. Ik wil graag dat mijn collega's, onze 10.000 schoonmaakkrachten, trots zijn. Trots op zichzelf en het mooie vak dat ze uitoefenen. 'Ik ben maar de schoonmaker' wil ik nóóit meer horen.

Ik roep bij deze 2018 uit tot het jaar van de schoonmaker. Bij Asito noemen we onze collega's schoonmaakkrachten. Maar het gaat niet alleen om onze eigen collega's. Het gaat om alle 100.000+ schoonmakers van Nederland die ervoor zorgen dat wij iedere dag weer ons werk kunnen doen. Die ervoor zorgen dat er veilige operaties kunnen plaatsvinden. Die ervoor zorgen dat wij zonder nadenken ons voedsel kunnen eten. Die ervoor zorgen dat we minder vaak ziek worden.

Eén voornemen

Ik maak één van mijn goede voornemens openbaar. Ik ga in 2018 nog meer aandacht geven aan de schoonmakers. Er staan verschillende gave projecten en trajecten op de rol om de schoonmaker in Nederland meer een gezicht te geven. Om nog beter te laten zien dat hun werk belangrijk is voor heel Nederland. Ik verklap nog niet wat we precies gaan doen, maar jullie zullen het snel gaan zien.

Doe je mee? Dat is heel gemakkelijk.

  • Vraag jezelf of je de naam kent van degene die iedere dag je werkplek schoonmaakt.
  • Vraag degene die iedere dag je werkplek schoonmaakt hoe hij of zij heet.
  • Laat ons weten waarom jouw schoonmaakkracht een topper is (ongeacht voor welk schoonmaakbedrijf hij/zij werkt).
  • Zeg morgen tegen je schoonmaakkracht dat zij of hij een topper is.

18%200102%20sander%20haas
Sander Haas, Communicatiemanager

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito