Al ruim 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Asito

Dertig vestigingen en het hoofdkantoor van Asito hebben de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Dit past in het streven van de schoonmaakorganisatie om uiterlijk in 2017 alle 53 vestigingen op de hoogste trede gecertificeerd te hebben. De PSO geeft werkgevers inzicht in de mate waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek krijgen in de organisatie.

Asito tekende afgelopen jaar het Charter Diversiteit en zegde toe in de komende drie jaar bij 1.000 mensen de afstand tot de arbeidsmarkt weg te nemen. In 2015 vielen 525 mensen binnen de verschillende doelgroepen, waarmee Asito voor ligt op haar eigen sociale doelstelling.

Hans van Leeuwen, HR directeur Asito: ‘Inclusief ondernemen is een van de speerpunten van Asito. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen. De PSO helpt ons structuur aan te brengen in dit streven. Ook kunnen we aan de hand van de PSO aan andere organisaties uitleggen wat we precies doen op dit vlak. We willen namelijk ook andere organisaties stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven.’

16 0504 nieuwsberichten  pso
Certificering voor Prestatielander Socialer Ondernemen

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito