Asito doet mee aan Autoloze Dinsdag

Ook Asito doet mee aan Autoloze Dinsdag. Tientallen medewerkers laten vandaag de auto staan en gaan lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk. Zo besparen we samen met andere bedrijven ontzettend veel CO2-uitstoot. Autoloze dinsdag is een initiatief van Enexis.

Hieronder een paar voorbeelden van medewerkers die de auto laten staan:

Dominiek Rohring, Werkplekbeheerder


Gaat: lopend vanaf Overdinkel naar het regiokantoor in Enschede
Bespaart: 86 kilometer

“Ik moet me voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse, dus deze Autoloze Dinsdag komt me goed uit. Ik ben vanochtend in alle vroegte vertrokken en heb in een dikke twee uur circa 15 kilometer gewandeld. Een flink eind, maar ik heb ervan genoten. Het was heerlijk weer en de Twentse omgeving is natuurlijk prachtig. Al met al een mooie ervaring en een goede training voor de Vierdaagse.”

Herbert Schreurs; Financieel administratief medewerker


Gaat: met de fiets vanuit Enterbroek naar het hoofdkantoor
Bespaart: 21 kilometer

“Ik fiets iedere dag naar kantoor, dus het kostte mij totaal geen moeite  om dat ook vandaag te doen. Sowieso vind ik het een heel goed initiatief. Mensen pakken tegenwoordig erg makkelijk de auto en zijn zich er niet van bewust dat het zo slecht is voor het milieu. Bovendien is het heerlijk om te fietsen en je hoofd leeg te maken; ik zie het als een soort rustmoment. Ik heb al van collega’s gehoord dat het fietsen ze goed is bevallen en hoop dat ze de auto vaker laten staan in de toekomst.”

Gerben Steunebrink; Manager corporate accountbeheer


Gaat: met de mountainbike vanuit Denekamp naar het hoofdkantoor
Bespaart: 60 kilometer

“Het was een heerlijk ritje vanochtend door de schitterende Twentse natuur. Ik heb zelfs een fazant en een ree gezien, echt top. Ik ga vanaf nu zeker met enige regelmaat de mountainbike pakken. Bovendien: ik maak zo een mooie combi tussen vitaliteit en duurzaamheid. Ik zou van Autoloze Dinsdag geen verplichting maken maar door hier jaarlijks aan mee te doen enthousiasmeer je mensen wel om vaker met de fiets of het ov te gaan.” 

Charles Vinke; Algemeen directeur


Gaat: met de fiets en met de trein
Bespaart: 279 km

“Uiteraard ben ik vanochtend weer op de fiets naar mijn werk gegaan om vervolgens met de trein heen en weer naar Leeuwarden te reizen. Voor mij geen ongewone dag (ik ga immers vooral en zo vaak mogelijk met de trein) en ben heel nieuwsgierig wat de collega’s voor oplossingen verzonnen hebben. De bonus van de dag was twee uur extra werktijd in de trein en een prachtige wandeling door het mooie centrum van Leeuwarden (naar mijn vergaderlocatie).”

18%200612%20autoloze%20dinsdag
Autoloze Dinsdag

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito