Asito innoveert met schoonmaakrobot bij Koninklijke Grolsch

De eerste operationele schoonmaakrobot van de Benelux rijdt in Twente. Bij de Grolsche Bierbrouwerij is sinds vandaag een Intellibot actief. Deze schoonmaakrobot van Diversey Sealed Air wordt door schoonmaakbedrijf Asito ingezet voor het schrobben van de lange gangen in de bottelarij.

Asito en Koninklijke Grolsch hebben in deze de primeur. Asito heeft een uitgesproken mening over de inzet van robots in de schoonmaak. Arjan Geurtsen, manager marketing en business development: ‘Asito ziet de robotisering van de schoonmaakbranche een grote vlucht nemen. Robots kunnen steeds meer en zullen een vast onderdeel van de schoonmaakwerkzaamheden worden. Wij zien de robot als teamgenoot van de schoonmaakkrachten. Samen zorgen zij voor een hoge kwaliteit dienstverlening en een goede beleving voor de klant. De robot kan de eentonige taken verrichten zodat de schoonmaakkrachten zicht bezig kunnen houden met ingewikkelder taken of werkzaamheden rondom gastvrijheid en klantbeleving.’

‘We zijn heel trots dat we bij de Grolsche bierbrouwerij deze innovatie uitgebreid kunnen gaan testen. De komende tijd zullen verschillende schoonmaakkrachten getraind worden voor het gebruik van de Intellibot. In de loop van het jaar zal de Intellibot ook op andere locaties ingezet worden.

16 0504 nieuwsberichten   intellibot
De schoonmaakrobot bij Koninklijke Grolsch

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito