Asito ontwikkelt app voor schoonmaakopleidingen in ziekenhuizen

Als schoonmaakbedrijf levert Asito in de gezondheidszorg een bijdrage aan een veilige werk- en leefomgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers van zorginstellingen. Om de kwaliteit van dienstverlening nog verder te verhogen lanceert Asito de ‘rolkwalificatie-app’. Een app speciaal ontwikkeld om schoonmaakkrachten in zorginstellingen op te leiden en kwalificeren.

In diverse zorginstellingen zoals ziekenhuizen worden al een aantal jaar de schoonmaakmedewerkers getoetst op hun kennis en vaardigheden. De toetsing gebeurde achteraf en werd handmatig bijgehouden. De nieuwe rolkwalificatie-app zorgt naast een tijdsbesparing ook voor een effectief opleidingssysteem. Elke medewerker volgt verplicht de rolkwalificatie hygiëne en reinigen, de overige kwalificaties zijn afhankelijk van de werkplek (bijv. OK, laboratorium). Is de medewerker opgeleid dan volgt een toets. Deze toets wordt afgenomen met behulp van de app. De behaalde rolkwalificaties worden automatisch vastgelegd in het personeelsdossier van de medewerker. Zo weet Asito precies waar medewerkers inzetbaar zijn, waardoor kwaliteit en risico’s beter geborgd zijn.

Ook de objectleiders en schoonmaakkrachten op de werkvloer zijn positief. “We krijgen goede reacties,” zegt Inge de Jongh, operationeel manager bij Asito Cure. “De opleidingsapp heeft een positief effect op de medewerkers, want het maakt ze bewust dat schoonmaak een vak is. En de schoonmaakkrachten kijken er echt naar uit dat ze een certificaat krijgen!”

De juiste man/vrouw op de juiste plaats

Asito heeft de kernwaarde vakmanschap hoog in het vaandel, de rolkwalificatiesystematiek geeft inhoud aan deze kernwaarde. Per zone ligt vast welke kwalificaties per medewerker nodig zijn. Het resultaat: inzicht in welke rol de medewerker goed past en welke opleidingen nodig zijn om vakbekwaam te worden en blijven. Voor Asito de manier om vaardigheden en competenties continu te toetsen waardoor vakbekwaamheid specifiek in de ziekenhuizen kan worden geborgd.

In eerste instantie wordt de rolkwalificatie ingevoerd in divisie Cure waar sprake is van een grote taakdifferentiatie, en diverse niveaus van vakkennis. Daarna volgt implementatie in de Care.

Asito%20lanceert%20app%20voor%20schoonmaakopleiding%20in%20ziekenhuizen
Asito Lanceert App Voor Schoonmaakopleiding In Ziekenhuizen

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito