Asito's Duurzame Dinsdag prijs gewonnen door Dress Case

Op de eerste dinsdag in september zijn in de Tweede Kamer in Den Haag de Duurzame Dinsdagprijzen uitgereikt. Daarbij is de Asito Sociale-Innovatieprijs naar Dress Case gegaan. Met Dress Case wil oprichter Mayke Bremmers een bewustwordingsproces op gang brengen over de kracht van kleding, zodat kleding kan worden ingezet om mensen met een beperking sterker in de schoenen te laten staan. 

Bremmers kreeg de prijs uit handen van Erika Boonstra, MVO-manager bij Asito. Bremmers: "Met Dress Case adviseer ik kwetsbare mensen en begeleid ik hen intensief met het kiezen en dragen van de juiste kleding. Hierdoor voelen ze zich fijner en staan ze sterker in hun schoenen. Dit is steeds een wonderlijk proces. Je ziet mensen groeien."

Onder andere Anton Witte, HR-directeur en Erika Boonstra, MVO-manager bij Asito, zaten in de jury van Duurzame Dinsdag. Boonstra: "We kozen met Dress Case voor een initiatief waarbij iedereen de kans krijgt om mee te doen. Dat past bij de inclusieve visie van Asito. Daarnaast willen we Mayke Bremmers als ware pionier belonen met dit steuntje in de rug."

Over Dress Case

Dankzij de juiste kleding staan mensen met een beperking sterker in hun schoenen en sluiten ze gemakkelijker aan op anderen. Ze worden gezien en durven zichzelf te laten zien. Daarbij raakt kleding de gehele driehoek binnen de zorg. Cliënt, familie en professional worden gehoord en gezien. Er is aandacht voor elkaar. Hierdoor verbetert de kwaliteit van relaties, de samenwerking en de zorg.
De filosofie van Dress Case draagt voor mensen met een beperking bij aan duurzame kledingaankopen, een duurzaam gebruik van kleding en een duurzame relatie tussen cliënt, familie en professional.

"Met mijn bedrijfskundige achtergrond, werk-ervaring in de modebranche en mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger startte ik in 2016 Dress Case," aldus Bremmers. "Mijn broer Sander is zwaar verstandelijk beperkt. Wanneer hij een stoere pet op heeft of een mooi overhemd aan, gaat hij stralen. Of denk aan een verstandelijk beperkte cliënte die, doordat ze het juiste jurkje kreeg, weer zelfvertrouwen kreeg. Haar begeleiders gebruiken dit ter motivatie om haar vaker uit haar rolstoel te krijgen."

Duurzame Dinsdag

Op Duurzame Dinsdag ontvangt de staatssecretaris elk jaar inspirerende ideeën uit de samenleving op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar steeg de teller boven de 450 ideeën uit. De beste ideeën krijgen een prijs om hun initiatief verder uit te werken. Naast de Asito Sociale-innovatieprijs worden o.a. ook de Lidl Voedselprijs, ING Circulair ondernemenprijs en Greenchoiche Energieprijs uitgereikt.

Dress case mayke bremmers 2
Mayke Bremmers, oprichter Dress Case

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito