Asito schenkt honderden bekers en lunchboxen aan Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderen verdienen het om in de decembermaand verwend te worden met liefde, warmte en cadeautjes. Echter gaat deze vlieger niet voor iedereen op. In Nederland groeien 300.000 kinderen tot 21 jaar op in armoede en daarom zet Kinderhulp zich in om te voorzien in de basisbehoefte voor deze kinderen. Asito is blij hier een bijdrage aan te kunnen leveren met de donatie van honderden drinkbekers en lunchboxen.

Waar de decembermaand voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar is, maken gezinnen in armoede veelal een zware tijd door. Het kost moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, geld voor iets feestelijks is er vaak niet. Speciaal voor deze gezinnen is er Kinderhulp. Zij voorzien in de (basis)behoefte voor kinderen bij gezinnen waar dit geen vanzelfsprekendheid is. “Daarbij kun je denken aan kleding, een fiets, dagje uit of cadeautje voor sinterklaas. Er zijn kinderen die op een kale matras slapen. En dat in Nederland”, vertelt Pascale van Amelsfoort van Kinderhulp.

Druk
Van Amelsfoort merkt op dat steeds meer mensen om hulp vragen sinds de uitbraak van het coronavirus. “De groep wordt groter en de druk neemt toe. We krijgen veel aanvragen doordat mensen hun baan zijn kwijtgeraakt door de pandemie. Er komt geen of veel minder geld binnen en dus wordt vaker een beroep gedaan op organisaties zoals wij. Daarom zijn we heel blij met alle bedrijven die een steentje willen bijdragen. We moeten samen de schouders eronder zetten om deze mensen iets te kunnen ontzorgen door hun kinderen te helpen met, in de meeste gevallen, simpele dingen.”

Maatschappelijke impact
Door het schenken van de drinkbekers en lunchboxen levert Asito een positieve bijdrage aan de maatschappij en het tegengaan van armoede in Nederland. Daarnaast wordt voorkomen dat de producten in de prullenbak verdwijnen. Van Amelsfoort is blij met de geboden spullen. “We gaan dit heel specifiek uitzetten. Kinderen komen in aanmerking voor hulp via maatschappelijk hulpverleners. Zij weten waar de behoefte het grootst is en waar we de meeste kinderen blij kunnen maken. Ik ben blij dat deze kinderen straks in de klas trots hun lunch uit hun tas kunnen halen, met een beker of trommeltje dat helemaal van hun is. Dat gevoel is zo ontzettend belangrijk voor een kind.”  


Whatsapp%20image%202020 11 06%20at%2012.51.33
Directeur Jan Wezendonk van Stichting Kinderhulp ontvangt de spullen met open armen

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito