Asito tijdens Pitch & Match: Smart & Substainable Cleaning

Hoezo, schoonmaken niet innovatief? Woensdagmiddag 1 maart vond de Pitch & Match sessie ‘Smart & Substainable Cleaning’ plaats, geïnitieerd naar aanleiding van gesprekken met Novel-T, Oost NV en Asito. Asito is de grootste werkgever van Twente en heeft flinke ambities op sociale duurzaamheid en innovatie. Tijdens deze sessie stond vernieuwing in de schoonmaak centraal, en dachten 15 innovatieve Twentse bedrijfsleven en de medewerkers van Asito na over de manieren waarop een schoonmaker kan worden geholpen door technologie. 

Tijdens de Pitch & Match sessie ‘Smart & Substainable kwamen medewerkers van Asito, vijftien andere technologische bedrijven en ook facilitair beheer van Universiteit Twente bij elkaar om gezamenlijk tijdens de sessie aan te slag te gaan. Hier zijn drie projecten uit voortgekomen, waarmee de bedrijven verder aan de slag willen. 

Innovatie in de schoonmaakbranche 

Innovatiekansen in de schoonmaakbranche zijn talrijk. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van Big Data en voorspellingsmodellen, zoals bij het legen van prullenbakken: moet deze binnen een uur geleegd worden of hoeft dit pas morgenochtend? Voor de schoonmaker levert dit waardevolle informatie op en vermindert dit onnodig werk. Daarnaast werken schoonmakers vaak buiten kantooruren, en dan is het contact met de pandgebruikers minimaal. Asito is een bedrijf dat staat voor een sociale werkomgeving en zet hun medewerkers in hun kracht. Verbinding tussen de medewerker en klant is hierbij belangrijk, om samen tot resultaten te komen waar iedereen tevreden over is. Hoe mooi is het om deze verbinding te realiseren met bijvoorbeeld een Smart Watch of een innovatieve app op de telefoon? En hoe kunnen robots ingezet worden op juist die taken die voor de schoonmaker lastig of gevaarlijk zijn, om de schoonmaker te ondersteunen bij hun werk? 

Resultaat van de sessie 

De workshop leverde dus inspiratie en nieuwe inzichten op vanuit zowel de technologie als de praktijk. De deelnemende bedrijven hebben met veel enthousiasme toegezegd om de ideeën verder uit te werken in een drietal verdiepende workshops. Een prachtig resultaat dat er op termijn toe gaat leiden dat de schoonmakers van Asito hun dienstverlening nog beter uit kunnen voeren en dat gebouwen waar Asito werkzaam is steeds schoner en frisser zullen worden. 

Pitch & Match sessies 

Een Pitch&Match-bijeenkomst is een ontmoeting tussen experts van Universiteit Twente en ondernemers uit de regio, met als doel kennis uit te wisselen, nieuwe technologische trends te bespreken, toekomstplannen te delen en elkaar te versterken. De onderwerpen van de sessies zijn actuele thema’s in de technische geneeskunde en Smart Industry, zoals bijvoorbeeld conditioned based maintanance. Onderzoekers van Universiteit Twente delen de laatste inzichten over een actueel thema, bijvoorbeeld over photonics en de mogelijkheden van nieuwe lasertechnieken in productiemachines. Vervolgens pitchen alle aanwezigen hun competenties, hun visie en hun toekomstplannen en –vragen. Na het pitchen zoeken de deelnemers naar matches. De facilitator van Novel-T begeleidt de bijeenkomst, achterhaalt de echte vraag en legt het resultaat vast. Het resultaat? Mooie innovaties en nieuwe samenwerkingen met als einddoel dat het resultaat van onderzoek op de markt komt.

Lees hier meer over Pitch & Match sessies

17%200322%20pitch%20%26%20match%201%20maart
Pitch & Match

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito