Asito toont innovatiekracht in uniek project

Project The Dutch Mountains finalist World Changing Ideas Award

Het project The Dutch Mountains is uitgeroepen tot finalist van de ‘World Changing Ideas Award’. Deze prijs is een initiatief van Fast Company, ‘s-werelds grootste progressieve zakelijke mediaplatform met een focus op innovatie in techniek, economie, leiderschap en design. Met de award eert het toonaangevende Amerikaanse magazine bedrijven, projecten en concepten die innovatieve en creatieve oplossingen bieden voor mondiale maatschappelijke problemen. Asito is trotse partner in dit unieke project.

The Dutch Mountains is een bedrijfs- en verblijfscomplex dat de regio Eindhoven in 2020 moet verrijken. In het gebouw, dat naast een groot park en publieke voorzieningen onder meer ook longstay- en shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting omvat, worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een zeer geavanceerd complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Asito is als facilitair dienstverlener, samen met AAFM, vanaf het begin partner van dit project. 

Het project is in meerdere opzichten grensverleggend. Bijzonder is dat het project wordt ontwikkeld door technologiebedrijven, dienstverleners en installatiebedrijven, normaal gesproken bedrijven die achteraan in de ontwikkelketen zitten. Zij ontwikkelen samen een ‘ecosysteem’ van diensten, technologieën en installaties waarin de gebruiker centraal staat. Het systeem stelt de individuele gebruiker in staat zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk in het gebouw te verblijven: iedere gebruiker kan invloed uitoefenen op zijn eigen – gepersonificeerde – omgeving. 

Arjan Geurtsen, Manager Marketing en Business development van Asito: ‘Voor ons is deze manier van samenwerking de toekomst. Meerdere partijen die vanaf het prilste stadium hun expertise inbrengen om gezamenlijk tot een geweldige ontwikkeling te komen. Wij willen uiteindelijk in Dutch Mountains samen met de partners een nieuwe standaard stellen op het gebied van ontwikkeling en beleving. Dit wordt voor ons een showcase waar wij klanten en prospects straks kunnen ‘laten ervaren’.  Het is niet klaar als het gebouw er staat, Dutch Mountains blijft een locatie voor Asito om continu door te blijven ontwikkelen in een setting die open innovatie uitstraalt. Asito krijgt hier de kans om al haar innovatief vermogen en ervaring te bundelen in één project met wereldwijd aansprekende partners.’De ontwikkeling
Het gebouw wordt om dit gebruikerssysteem heen ontworpen en gebouwd. Uniek is de flexibiliteit van het gebouw. Ruimtes die de ene dag worden ingezet als hotelkamer zijn de volgende dag inzetbaar als conferentie- of bedrijfsruimte. Muren worden verplaatst door robots en het is de bedoeling dat sommige ruimtes zelfs alleen met virtuele ‘wanden’ worden uitgerust, die op ieder moment op iedere plek kunnen worden geplaatst. 

The Dutch Mountains onderscheidt zich bovendien doordat het een totaalsysteem is van diensten. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en zelfs gevels en grond worden als diensten in het project geleverd. Dat maakt het mogelijk dat de software én de hardware met de tijd vervangen kunnen worden. Een voorbeeld: de gevels wekken energie op; als er na een aantal jaar een slimmere gevel beschikbaar is die meer energie levert dan de huidige, dan moet die kunnen worden omgewisseld. Dit vraagt om een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. De ontwikkeling van dat model – wat ‘building as a service’ wordt genoemd - maakt deel uit van het project.

De partners
The Dutch Mountains is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Ontwikkelpartners zijn AAFM/Asito, Dell Technologies, Honeywell en Spie. Arup, de Stichting SlimBouwen, de TU/e en Twice Eindhoven zijn de kennispartners van dit project. Het project wordt ondersteund door de gemeente Veldhoven, de gemeente waarin de ontwikkeling van The Dutch Mountains beoogd is. 

www.thedutchmountains.nl

 
Over de partners

AAFM
AAFM is een grote speler op het gebied van Integrated Facility Management (IFM). Als onafhankelijke management- en adviesorganisatie neemt AAFM de integrale verantwoordelijkheid voor de gehele facilitaire portefeuille van haar opdrachtgevers over. Met de focus op hospitality, veiligheid en duurzaamheid werken dagelijks 300 professionals voor uiteenlopende opdrachtgevers in de publieke en private sector. 

Asito
Asito is met 10.000 medewerkers een van de grootste schoonmaakorganisaties van Nederland. Naast de continue focus op technologische innovaties en klantbeleving zet Asito zich in om integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven.

BLOC
BLOC is een creatieve ontwikkelmaatschappij: een next generation developer. BLOC is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de Dutch Windwheel, het 174 meter hoge duurzaamheidsicoon in Rotterdam. Ook heeft BLOC de ontwikkeling van een Randstedelijk CO2 smart grid geïnitieerd en opgezet. Bovendien heeft BLOC de transformatie van Het Dorp in Arnhem begeleid tot superslimme zorgomgeving en is BLOC initiatiefnemer van een smart city aanpak in Parijs. 

Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.

Honeywell Building Solutions
Honeywell Building Solutions is opgebouwd uit diverse dynamische divisies en houdt zich actief bezig met het ontwikkelen van innovatieve systemen, producten en diensten voor automatiserings- en beveiligingsoplossingen in industrie, woningen en gebouwen. Naast producten voor de meet- en regeltechniek ontwikkelt Honeywell Building Solutions producten voor de luchtvaart, de automobielindustrie, energie opwekkingsystemen, speciale chemicaliën, kunststoffen en geavanceerde elektronische materialen. 

SPIE
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Studio Marco Vermeulen
Studio Marco Vermeulen is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, landschap en onderzoek en architect van The Dutch Mountains. Innovatie en het sluiten van kringlopen staat in centraal in de projecten van SMV. Marco Vermeulen heeft eerder een ruimtelijke strategie ontwikkeld voor de Brainport regio (Het Geniale Landschap), een visie voor Brabantstad 2040 en een ruimtelijk ontwerp voor de Lifetech Campus van ASML en MMC. Studio Marco Vermeulen won onlangs drie Architizer Awards voor het spraakmakende Biesbosch Museum.

Urban Xchange
Urban Xchange is een adviesbureau in vernieuwende gebiedsontwikkelingen met bijzondere aandacht voor identiteit, concept en ontwikkelstrategie. Urban Xchange werkt momenteel aan de transformatie van het stationsgebied in Utrecht tot een nieuwe centrumomgeving en aan een strategische visie voor de noordelijke ZaanIJ oevers in Amsterdam en Zaanstad. Urban Xchange heeft in de regio Eindhoven gewerkt aan visies voor Brainport Park, de Brainport Industries Campus en werklandschap Ekkersrijt.

17%200321%20dutch%20mountains
The Dutch Mountains

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito