Asito werkt samen met Amerikaanse Tent foundation aan werkplekken voor statushouders

Schoonmaakorganisatie Asito en de Tent foundation hebben tijdens de Dutch Business Summit on Refugees een convenant ondertekend waarin Asito zich committeert aan het creëren van 50 werkplekken voor statushouders. Daarnaast zet Asito zich in om, passend bij haar inclusiviteitsbeleid, andere werkgevers te stimuleren en te helpen ook vluchtelingen aan te nemen. Hiermee treedt Asito toe tot het wereldwijde Tent Partnership for Refugees.

CEO’s en andere leiders van vijftien vooraanstaande werkgevers in Nederland , waaronder Asito, Shell, ING, en Philips, hebben hiermee een belangrijke stap ter bevordering van vluchtelingintegratie gezet door meer hulp toe te zeggen aan vluchtelingen in binnen- en buitenland.

Hans van Leeuwen, HR directeur Asito: ‘Asito heeft al op verschillende plekken statushouders in dienst genomen. Ze leren bij ons de taal, de Nederlandse cultuur en het schoonmaakvak met het doel om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een deel van hen blijft bij Asito in dienst, een deel stroomt door naar een andere baan. Voor de komende twee jaar hebben we vastgelegd dat we minimaal 50 statushouders op deze manier gaan helpen. In de nieuwe schoonmaak CAO is afgesproken dat de branche als geheel 100 statushouders een baan geeft. Asito creëert hier individueel nog 50 plaatsen bij.’

De Tent Foundation is een wereldwijde coalitie  die bedrijven stimuleert statushouders te helpen. Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, en Paul Polman, voormalig Unilever CEO, waren gastheer van de Dutch Summit on Refugees die als doel had meerdere grote Nederlandse werkgevers achter dit initiatief te krijgen. Naast Asito committeerden ook Rabobank, Accenture, Philips, Randstad, Manpower en ABN AMRO zich aan de Tent Foundation. Gezamenlijk zijn zij de komende twee jaar goed voor 50 arbeidsplaatsen voor statushouders. 

Nieuwsbericht%20tent%20foundation
Tent foundation

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito