Bijzondere collega: Jeroen is geslaagd!

Jeroen Kappert werkt sinds januari voor Asito. Hij is via een samenwerking tussen Asito, Dimence en het UWV bij Asito terecht gekomen, in eerste plaats voor een proefplaatsing van zes maanden. Deze proefperiode is met zes maanden verlengt. “Ik heb een rugzakje. Daarvoor ben ik onder behandeling bij Dimence. Nu maak ik er ook schoon. Toen ik net begon bij Asito was mijn Asitoshirt mijn harnas. Ik kon niet afkomen van het gevoel dat ik Dimence ben, één van de cliënten. Dus ik heb me heel erg verschuild achter Asito. Wanneer ik de isoleercel moet schoonmaken, denk ik soms: Shit hier had ik ook kunnen zitten. Dan dwing ik mezelf heel erg aan de Asitonaam op mijn borst te denken. Ik zit niet meer in die situatie. Ik ben Asito nu!”

 “Ik durfde in het begin mijn naam niet te zeggen, het was meneer Asito of de jongen die schoonmaakt. Ik wilde niet die Jeroen die bij Dimence loopt zijn. Ik heb Jeroen terug moeten vinden en daar heb ik van Asito de gelegenheid voor gekregen. Heel langzaam kan ik dat Asitoharnas af doen. Ik kan hier mijzelf zijn. Nu ben ik weer Jeroen.”

Begeleiding

“Heel langzaam en stapsgewijs kwam ik bij Asito binnen. Ik moest heel erg wennen. Er zijn veel handelingen die je in een korte tijd moet begrijpen en ik heb last van verwerkingssnelheid. Ik kan niet alles tegelijk. Als je me vijf dingen achter elkaar zegt, ben ik de eerste drie alweer vergeten. Je moet het mij heel rustig brengen, dat hebben ze ook gedaan. Als er iets mis ging bleven al mijn collega’s rustig. Ze hebben geduld met mij. Ik had niet verwacht dat wanneer ik iets tien keer verkeerd doe niemand dat iets uit maakt. Na een jaar ben ik nog steeds aan het leren en dat kan.”

 “Ik merk niet zo veel meer van de begeleiding. Ze letten wel op me en ze weten waar ik ben. En dat weet ik, maar ik zie ze eigenlijk niet. Ik zal wel altijd zo iemand nodig hebben. Iemand die op me let en er voor me is.”

Allround

“Ze hebben mij een beetje allround opgeleid. Ik ben begonnen met kantorenschoonmaak, toen cliëntenkamers, gesloten afdelingen en toen vloeronderhoud. Waar ze mij nodig hebben sturen ze mij naar toe. Soms hoor ik pas een uur van te voren waar ik naar toe moet, dat kon vorig jaar niet. Ik vond het in het begin ook moeilijk om te schakelen tussen kantoren en cliëntenkamers, dat gaat nu prima.”

Examen vloeronderhoud

“Ik heb vrijdag een examen basisopleiding vloeronderhoud. Ik heb deze week vrij gevraagd om te leren. Dit is de eerste keer dat ik vrij heb gevraagd sinds ik voor Asito werk. Ik ga mijn best doen om het te halen. Ik heb een goede basisopleiding gehad. Des te dichter ik bij vrijdag kom, des te meer vertrouwen ik krijg dat ik het ga halen.”

 “De opleiding zelf is 80% praktijk en 20% theorie. Je leert hoe je op een goede wijze de vloer moet onderhouden zodat je dat in de praktijk kunt toepassen. Ik vind de praktijk soms moeilijker dan de theorie. Theorie is gewoon stampen. In de praktijk heb je al snel twintig handelingen die je allemaal goed moet doen. Dat vind ik nog steeds moeilijk soms. Als ik het examen haal, kom ik in dienst bij Asito. Dan hoef ik geen stage meer te lopen. Ik wil dat heel graag. Ik ben Asito en ik wil echt bij Asito komen werken. En ik wil van mijn uitkering af.”

 “Ik vind schoonmaken dankbaar werk, door feedback die je krijgt en iedereen is altijd blij dat je er bent. Als ik een hele smerige toiletpot zie, die echt heel vies is; dan maak ik hem schoon. Wanneer ik dan weg ga, dan is het toilet zo schoon. Dan denk ik: “Dat heb ik toch weer mooi gedaan.”.”

 Vlak voor de publicatie van dit artikel heeft Jeroen zijn examen gehaald! Gefeliciteerd! En we zijn trots op je Jeroen!

16%201020%20context%20 %20jeroen%20website
Jeroen

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito