Breed inzetbare schoonmaker vergroot veiligheid en continuïteit industrie

Breed opgeleide schoonmaakkrachten kunnen een slimme en creatieve oplossing zijn voor het groeiende personeelstekort in de sector. We bespreken een aantal voorbeelden.

In de industrie zijn er voor facilitaire leveranciers ook nu mogelijkheden om diensten te verbeteren en waarde toe te blijven voegen voor de klant.
Veel van die kansen liggen bij taakintegratie en ketensamenwerking. Eerder spraken we hier al over met de commercieel directeur van Asito, Remko Stolk. Volgens hem kunnen deze ‘tools’ ingezet worden tegen personeelstekort door structurele demografische veranderingen, vergrijzing en de altijd veranderende arbeidsmarkt. 

Van koffiemachines tot voorraadbeheer 
Het scala aan activiteiten waar taakintegratie en ketensamenwerking mogelijk zijn is breed. Stolk: “Onze schoonmakers kunnen koffiemachines bijvullen en onderhouden, planten water geven, multifunctionals bijhouden en kantoorartikelen en sanitaire voorraden beheren....” 

In de industrie ligt de focus heel nadrukkelijk op veiligheid en continuïteit. Laten we taakintegratie in dat kader heel concreet maken. Er staat bij de schoonmaakwerkzaamheden een pallet in de weg. De productie valt stil en iemand moet de pallet komen verplaatsen. Waarde gaat verloren en mogelijk komt de veiligheid door de obstructie in gevaar.

“Onze schoonmakers kunnen koffiemachines bijvullen en onderhouden, planten water geven, multifunctionals bijhouden, kantoorartikelen en sanitaire voorraden beheren….” 

Schoonmaker met heftruckdiploma
Binnen goed afgestemde taakintegratie weet een schoonmaker met heftruckdiploma waar de pallet hoort te staan, verplaatst deze, hervat het werk en vergroot zo op een proactieve manier zowel veiligheid als continuïteit. 

Asito voert voor klanten als Fuji, RWE en Bosch al geruime tijd meer structurele werkzaamheden uit dan het oplossen van verstoringen. Schilderwerk, onderhoud en reiniging van machines, beheer van verlichting en veiligheidskleding en logistiek omtrent vertrouwelijk papier; het wordt allemaal verzorgd door breed opgeleide schoonmaakkrachten. 

TNO Research over personeelstekort
Econoom Ronald Dekker, onderzoeker voor TNO Research, bevestigt de behoefte aan creatieve oplossingen die Stolk signaleert: “Er is krapte op de arbeidsmarkt. Dat leidt tot een hogere werkdruk en hogere eisen voor de werknemers die blijven. Veel werknemers gaan als gevolg van de vergrijzing met pensioen, de overgebleven medewerkers zullen moeten worden bijgeschoold.” 

“Er is krapte op de arbeidsmarkt. Dat leidt tot een hogere werkdruk en hogere eisen voor de werknemers die blijven."

Volgens Dekker valt er voor de industrie op dit gebied nog veel te winnen. De sector zou volgens hem een voorbeeld kunnen nemen aan de zorg. “Ziekenhuizen maakten in het verleden bijvoorbeeld een gedeelde pool verpleegkundigen. Deze waren zo altijd verzekerd van werk en inkomen en het ziekenhuis had altijd voldoende personeel. Een win-win situatie.”

Veiligheidsgevoel en verzuim
Ook het veiligheidsgevoel van werknemers is in de industrie belangrijk. Een tevreden, gezonde medewerker is productiever en effectiever. En laten we niet vergeten dat een goed geïntegreerde hygiëne-strategie ziekteverzuim terugdringt. Zo worden arbeidskosten bespaard en continuïteit en veiligheid bevorderd

Blok%20landingspage taakintegratie 2
Kundige schoonmaker mogelijk antwoord op personeelstekort

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito